PASOŠ OVE ZEMLJE IMAJU SAMO BOGATAŠI: Košta "tričavih" 1,25 miliona evra

Autor: b92.net

Razonoda

13.09.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji statusni simbol bogataša širom sveta je, verovali ili ne, pasoš jedne zemlje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Naime, šarmantna mediteranska destinacija koja nudi jedinstvene plaže, lepo vreme i opušten način života jedna je od najtraženijih među bogatašima koji masovno apliciraju za njen pasoš. 

Osim toga, Malta ne nameće takse na njihove prihode, pokretnu i nepokretnu imovinu i naplaćuje samo 15 odsto poreza na novac koji je unet u zemlju. 


“Ako imate jahtu i dva aviona, sledeće što vam je potrebno jeste pasoš Malte“, kaže Kristijan Kalin, direktor kompanije “Henley & Partners“. – “To je poslednji statusni simbol. Imamo klijente koji jednostavno vole u svojoj kolekciji da imaju pasoše različitih zemalja.“

Pasoš Malte, koja je deo Evropske unije, daje vam privilegiju da bez vize putujete u 182 zemlje

Malta je jedna od 10 zemalja na svetu koja dozvoljava strancima da kupe državljanstvo, tačnije da investiraju novac i doprinesu razvoju zemlje u zamenu za državljanstvo. 

RepublikaFoto: pixabay.com
Malta raj za hedoniste

Zanimljivo je da je pasoš Malte jeftiniji od austrijskog i kiparskog pasoša za skoro milion i po evra i košta "samo" 1,25 miliona evra. 

Akcija "kupite pasoš" prirodno, privukla je najviše Rusa, a Malti donela preko 700 investitora i 960 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading