ODLUKA KOJA JE UZDRMALA ŠABAC: Čuveni vašar sele na novu lokaciju

Autor: Republika/B92

Razonoda

12.09.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko ste godinama išli u Šabac zbog vašara i tačno znate gde se on u gradu nalazi, ove godine ga tamo nećete pronaći. Vašar je izmešten!

RepublikaFoto: Tanjug
Vašardžije negoduju zbog nove odluke

Vašar se oduvek održavao na popularnom Mihajlovcu, a ove godine doneta je odluka da se napusti vekovna tradicija i da se premesti na novu lokaciju. A na novoj lokaciji, nekoliko stotina metara dalje vašardžije negoduju zbog nove odluke. 

- Zašto se selimo ovde kada već godinama održavamo vašar tamo gde smo napravili staze, imamo vodu, WC, navikao se narod - kaže jedan od meštanina za TV Prva. 

Pojedini razmišljaju i da odustanu od vašara. O tome nema ni govora jer se nova lokacija uveliko priprema, a razloga da se vašar izmesti je nebrojeno, tvrde iz komunalnog preduzeća. 

- Lokacija koja nije podložna podzemnim vodama, lokacija na kojoj se ne zadržavaju nadzemne vode prilikom padavina jer svaki vašar nažalost prođe uz padavine. Velika površina na ovom prostoru je pod betonskim podlogama - kaže Snežana Đokić, direktor JKP “Stari grad Šabac“

Bolji prilazi i teren zakupcima nisu dovoljni. Takođe ih plaši i bezbednost jer je na ovom mestu u bombardovanju srušena kasarna. Ipak, iz JKP-a kažu da opasnosti po zdravlje nema. 

Za utehu onima koji ne mogu da prežale Mihajlovac, tamo će ove godine biti parking.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading