KINEZI HRLE U OVAJ NEMAČKI GRAD: Razlog je NEVEROVATAN!

Autor:

Razonoda

27.07.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije teško razumeti zašto najstariji nemački grad privlači toliko mnogo turista. Trir, nekadašnja prestonica Rimskog carstva, dom je najviše rimskih građevina van Rima, a sa okolnih vinograda proizvode se neka od najlepših vina u zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug
Turisti iz Kine vole da posete i našu prestonicu

Zanimljivo je da ovaj grad godišnje poseti oko 150.000 Kineza, više nego bilo koju drugu nemačku destinaciju, a ponajviše zato što je Trir rodni grad Karla Marksa.

Marks je verovao da je borba između vladajuće i potlačene klase podstakla privatno vlasništvo nad robom i uslugama, kapitalizam.

On je tvrdio da bi prebacivanje administiracije robe i usluga sa pojedinca na državu oslobodilo društvo klasne represije. Upravo je ovo ideologija Narodne Republike Kine, pa nije ni čudo što ga Kinezi smatraju herojem i imaju veliku želju da obiđu ovaj grad.

A to je doprinelo i ekonomiji grada, pa je gotovo sve u znaku Karla Marksa – od suvenira do kasica prasica sa njegovim likom. Štaviše, i prodavci su pohađali kurseve na kojima su učili da suvenire nikako ne uvijaju u beli papir (što je boja žalosti u Kini) i da izbegavaju korišćenje broja 250, što je kineski sleng za "glupost". 



Ipak, zbog zloupotrebe ljudskih prava u komunističkim nacijama, uključujući i Kinu, Marks je vremenom postao kontroverzna ličnost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading