OVO SU MESTA GDE JE BOG REKAO LAKU NOĆ, ALI VI NEMOJTE!

Autor:

Razonoda

11.07.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemlja je puna dalekih i gotovo neistraženih delova koji ne pune stupce Instagrama, a i na Facebooku se samo retki mogu pohvaliti da su onde ostavili svoj tag.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

 U vreme kad je gotovo svaki kutak poznat privilegija je naići na divljinu. Putnici koji se osećaju kao Indijana Džons 21. veka ipak imaju prostora za avanturu, a pre putovanja korisno je dobro istražiti i najsitnije detalje o destinaciji..

Jedna od najspektakularnijih, ali ujedno i najmanje posećenih prirodnih atrakcija na zemlji je pećina Son Doong, skrivena duboko u vijetnamskoj džungli...

Špicberška ostrva, Norveška

Na najsevernijem delu Kraljevstva Norveške nalazi se Svalbard ili Špicberška ostrva, severno od Evrope, na pola puta između Norveške i severnog pola. U carstvu glečera i snega dominiraju tri velika ostrva: Spitsbergen, Nordaustlandet i Edgeja. Spitsbergen je najveći i jedini trajno naseljeno ostrvo. Idealna je baza za otkrivanje polarnog biljnog i životinjskog sveta jer su gotovo dve trećine pokrivene prirodnim rezervatima i nacionalnim parkovima.

 

Today was a HOLE lotta fun ? #vanuatu #riribluehole

A post shared by Amber Eckart (@amberrjae) on May 28, 2018 at 2:18am PDT

Vanuatu, Tihi okean

Ostrvska država Vanuatu smestila se u Tihom oceanu, južno od Solomonskih ostrva, az apadno od Fidžija i istočno od Australije. Svoju lepotu duguje vulkanskom poreklu. Ako tražite daleku i egzotičnu destinaciju - ovo je mesto za vas. 

 

Saturdays... #penn #navassa #nc Just out here enjoying this 75 degree weather

A post shared by Josh (@apples920) on Apr 14, 2018 at 8:29am PDT

Navasa, Karipsko more

Smešteno između Haitija i Jamajke, ovo nenaseljeno ostrvo prema mišljenju mnogih jedno je od najlepših na svetu. Ostrvo je otkrio poznati moreplovac Kristofor Kolumbo 1504. godine, a danas je utočište za divlje životinje. Navasa je idealna lokacija za posmatranje egzotične faune ili uživanja u pogledu na visoke bele litice, drveće koje liči na smokve i kaktuse. 

 

#paradise found. #papuanewguinea #bosavi #tribe #village #culture

A post shared by Blake Everson (@originpapuanewguinea) on May 4, 2016 at 12:42pm PDT


Krater Bosavi, Papua Nova Gvineja

Unutar zidina vulkana koji se urušio u svoj krater pre više od 200.000 godina žive biljne i životinjske vrste kakve se ne mogu susresti nigde drugde na Zemlji. U izgubljenom svetu živi na desetine neobičnih primeraka riba, žaba i šišmiša. I drugi delovi te države u Oceaniji fasciniraju raznolikim, močvarama, planinama i tropskim kišnim šumama.

Son Doong, Vijetnam

Jedna od najspektakularnijih, ali ujedno i najmanje posećenih prirodnih atrakcija na zemlji je pećina Son Doong, skrivena duboko u vijetnamskoj džungli. Do 2009. bila je praktički nepoznata, a tek tada su istraživači otkrili njene fascinantne dimenzije. Dugačka oko 9 kilometara, visoka preko 200, a široka 150 metara. U Son Doongu se nalazi džungla, reka i plaža, a pećina ima i svoju mikroklimu. Godišnje je obiđe tek oko dve hiljade ljudi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading