Tri divna mesta iz KOMŠILUKA idealna za odmor!

Autor: cosmopolitan.rs

Razonoda

04.07.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaboravite na egzotične destinacije, već se uputite u susedne zemlje koje kriju divna i čarobna mesta za odmor.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

U poslednje vreme kada su pojedine svetske destinacije milion puta viđene na raznim društvenim mrežama, pronaći manje poznato mesto ili grad je ravno čudu. Ali ipak, manje istražena mesta počinju da dobijaju više pažnje i to s dobrim razlogom. Prazne bele peščane plaže, prirodne lepote bez gužve i večera zbog koje ne morate opljačkati banku. Zainteresovani?

Prosečni Airbnb smeštaj na nekim od ovih manje poznatih odredišta ne prelazi cenu od 35 eura po noći dok će iznos večere biti maksimalno 20 eura u lokalnom restoranu. Požurite i rezervišite kartu dok još nisu postali klasični tourist spot.

Kotor, Crna Gora

Za one bliže crnogorskoj granici, Kotor može biti i super izbor za vikend putovanje jer ima pogodnosti savršenog europskog odmora: pogled na jezero, stare kamene ulice, svežu morsku hranu i romantične pansione. Osim toga, samo je pola sata vožnje od Budve i Svetog Stefana, dve destinacije na obali Crne Gore koje se moraju videti. Ako je moguće, idite van sezone (npr. april ili maj) jer tada ćete imati plaže, pešačke staze i degustaciju lokalnih vina samo za sebe.

Brašov, Rumunija

Rumunska regija Transilvanija je tajanstvena te zbog svojih legendi privlačna u bilo koje doba godine. Istražite Drakulinu domovinu iz šarmantnog pastelnog grada Brašova u čijoj se tvrđavi nalaze trendi kafići i restorani. U blizini se nalaze gradovi Segešvar i Rašnov (ne propustiti dvorac Bran i Rasnov). Od hotela do Airbnba, hrane i koktela, sve je neverovatno pristupačno ovde te se ne morate plašiti za svoju kreditnu karticu (ako uspete rezervišite i spa dan samo za sebe).

Jezero Ohrid, Makedonija

Ovaj uspavani gradić smešten je na najstarijem jezeru u Europi. Prelepo Ohridsko jezero okruženo je visokim planinama i mnogobrojnim spomenicima kulture, i već dugo je ponos makedonskog turizma. Možete očekivati dugačke staze za šetnju koje će vam biti potrebne nakon večera s obilnom i daleko poznatom makedonskom hranom. Rezervišite i izlete u Nacionalne parkove Sveti Naum i Galičica ako ste avanturističkog duha ili upijajte zrake sunca uz čašu vina na obali jezera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading