I ostvo Kapri planira "segregaciju" turista!

Autor: travelmagazine.rs

Razonoda

12.05.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Venecija pred 01. maj uvela barijere koje turistima ograničavaju kretanje po gradu i koje za cilj imaju da spreče uzurpiranje lokalnog stanovništva, i lokalne vlasti ostrva Kapri planiraju da primene slične mere.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ostrvo Kapri

Italijansko ostrvo koje se nalazi u Tirenskom moru veoma je popularna turistička destinacija, a nove mere bi trebalo da regulišu broj posetilaca u određenim delovima ostrva.

Gradonačelnik Kaprija je za medije izjavio - Ne možemo da sprečimo turiste da dolaze ovamo, ali moramo da regulišemo njihov priliv, pa ćemo za početak testirati neka rešenja slična onima u Veneciji.

On je naglasio i da je haos koji posetioci prave nekada neizdržljiv na ostrvu površine 10 km2, i da se broj ljudi koji dolaze poslednjih godina dramatično povećao. Uske ulice su povremeno potpuno blokirane, a ni lokalna infrastruktura ne može da se nosi sa tolikim brojem ljudi. Ostrvo se guši u đubretu koje turisti ostavljaju iza sebe, a nema ni dovoljno prodavnica i restorana. Situacija je veoma alarmantna, a lokalno stanovništvo veoma nezadovljno.

Inače, zbog nemogućnosti da izađe na kraj sa velikim brojem turista, kao i zbog najavljenog povećanja njihovog broja u letnjem periodu, Venecija je na više mesta u gradu postavila barijere koje turistima ograničava kretanje i usmeravaju ih ka turističkim atrakcijama. Od 01. maja, policija ima pravo da fizički blokira turiste i da im ne dozvoli ulazak u određene delove grada, već da ih preusmeri na turističku rutu. Štaviše, ako se premaši određeni broj turista u Veneciji, turističkim brodovima neće biti dozvoljeno pristajanje ispred Trga svetog Marka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading