PLAŽE IZ SNOVA: Turisti su ova mesta proglasili za najbolja

Autor:

Razonoda

04.05.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema izboru turista, najlepši je Grejs bej u blizini Kube, koji je okupan suncem čitave godine, dok španska La Konče zauzima prvo mesto u Evropi na spisku najlepših plaža sveta za ovu godinu.

RepublikaFoto: facebook.com/Caribbean Journal
Najlepša plaža na svetu

Malo je mesta na planeti koje bismo s pravom mogli da nazovemo raj na Zemlji. Pa ipak, takve lokacije postoje i godišnje privlače ogroman broj turista. Od Latinske Amerike preko Kariba i Evrope pa sve do Australije mogu se posetiti božanstveni predeli sa belim peščanim plažama i tirkiznoplavim morem. Posetioci jednog od najpoznatijih sajtova specijalizovanih za putovanja Tripadvajzera izabrali su 14 najlepših plaža za 2018. godinu.

1. Grejs bej (Terks i Kejkos ostrva)

Terks i Kejkos ostrva su britanska teritorija u blizini Kube. Na njima se nalazi Grejs bej, plaža sa tirkiznoplavim morem i nebeskobelim peskom. Ovo rajsko mesto je idealno za odmor zbog klime koja omogućava da sunčano i toplo vreme traje 365 dana godišnje.

RepublikaFoto: facebook.com/The Sands @ Grace Bay

2. Baja de sančo (Brazil)

Sa kristalno čistom vodom, idealnom za ronjenje, i panoramskim pogledom sa obližnjih strmih litica, ova plaža u Brazilu bila je na prvom mestu u 2017. godini.

 

 

3. Varadero (Kuba)

Najpopularnija plaža u Kubi proteže se na nekoliko kilometara i odlikuju je red palmi i hoteli sagrađeni dvadesetih godina prošlog veka.

 

 

4. Igl bič (Aruba)

Aruba je holandska teritorija na samom severu Južne Amerike. Popularna je zbog morskih kornjača koje u toku sezone parenja izlaze na obalu i izležu jaja.

 

 

5. Seven majl bič (Kajmanska ostrva)

Iako joj ime govori drugačije, ova plaža je duga 5,5 milja. Smatra se rajem za porodice jer je javno vlasništvo i zbog toga je otvorena za šetnju svima. Na jednom delu posetioci mogu videti i koralni greben.

 

 

6. La Konča (Španija)

Najbolja plaža u Evropi po izboru posetilaca Tripadvajzera. Nalazi se u samom centru San Sebastijana, a nedaleko od obale je i malo ostrvo do kojeg se može doplivati.

 

 

7. Klirvoter (SAD)

Najbolja plaža u Americi se nalazi na Floridi. Prema čitaocima Tripadvajzera, ona je idealno mesto za porodično putovanje jer je udaljena od gužve Orlanda i Majamija.

 

 

8. Seven majl bič (Jamajka)

Ova plaža je, za razliku od istoimene sa Kajmanskih ostrva, duga sedam milja. Ona je nekada važila za gusarski raj, a danas se smatra mestom koje najčešće posećuju ljudi otvorenog uma željni zadovoljstva.

 

 

9. Bavaro (Dominikanska Republika)

Najpopularniju plažu u ovoj rajskoj zemlji Srednje Amerike čitaoci Tripadvajzera opisali su kao oazu čistoće i nežnih talasa.

 

 

10. Plaja norte (Meksiko)

Ova plaža se smatra jednim od glavnih razloga zbog kojeg turisti u velikom broju posećuju Meksiko. U većem delu godine na ovom predivnom mestu možete videti ljude koji uživaju u toploj vodi i upijaju sunčeve zrake.

 

 

11. Elafonisi (Grčka)

Najpopularnija plaža na grčkom ostrvu Krit nudi ljudima koji to mogu da priušte peščanu plažu ružičastobele boje i tako providnu vodu da je moguće jasno videti dno.

 

 

12. Falesija (Portugal)

Neobični crveni pesak i zastrašujuće kamene litice koje je okružuju čine ovu plažu jednom od najupečatljivijih u Evropi. Da bi do nje stigli, posetioci moraju da se spuste kamenim stepenicama kroz brdoviti predeo.

 

 

13. Fig tri bej (Kipar)

Izuzetno čista voda i obilje sunčevih zraka su bili dovoljni da kiparska plaža dobije svoje mesto na ovoj prestižnoj listi. Posetiocima plaže je na raspolaganju veliki broj vodenih sportova.

 

 

14. Bornmut bič (Velika Britanija)

U zemlji koja je nadaleko poznata po kišovitom vremenu postoji jedno malo parče raja. Zlatni pesak i predivna plava voda zaslužni su što je i Velika Britanija ove godine dobila svoje mesto na listi najboljih plaža na svetu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading