Najbolja LGBT destinacija na svetu omiljena je i u Srbiji

Autor: b92.net

Razonoda

07.04.2018

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U izboru za ovogodišnju najpopularniju LGBT destinaciju na svetu našli su se Njujork, Kanada, Tajland, Las Vegas i Los Anđeles. Ali niko od njih nije pobednik.

Foto: pixabay.com

Verovali ili ne, Beč je proglašen najboljom destinacijom za LGBT osobe za 2018. godinu. Austrijskoj prestonici uručena je nagrada još početkom marta iako su imali jaku konkurenciju. 

- Presrećni smo. Nagrada je samo potvrda da se Beč razvio od skrivenog heroja do hit mesta za LGBT populaciju - rekao je direktor Turističke organizacije Norbert Ketner. 

Inače, nagradu je uručila organizacija Australijan LGBTI avords u vlasništvu kompanija Autnjuz global i Tvin medija grup. 

Zanimljivo je i da je sajt GayTravel.com proglasio Beč najboljom međunarodnom destinacijom, ali i Svetska turistička organizacija je u svom izveštaju "Second Global Report on LGBT Tourism" Beč nazvala dobrim primerom. 

Stoga se Beč u znak zahvalnosti ponudio da bude domaćin Euro Prajda koji će se održavati u ovm gradu od 1. do 16. juna, a sve to i povodom zakona koji ove godine stupa na snagu i dozvoljava istopolne brakove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading