TOKIJO POD TREŠNJAMA! Stiglo proleće spremite se za daleki put u Japan

Autor:

Razonoda

19.03.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proleće je zvanično stiglo u Tokio, gde je državna meteorološka agencija oglasila da su trešnje počele da cvetaju, što je pokrenulo niz proslava i manifestacija.

Stručnjaci meteorološke agencije, koji posmatraju trešnje hrama Jasukuni, utvrdili su da su se prvi cvetovi pojavili devet dana ranije nego inače. 


Tokom dve nedelje, koliko traje cvetanje, na ulici, u školama i hramovima slavi se dolazak proleća u znaku ružičasto-bele boje trešnjinog cveta. 



- Blage temperature krajem februara i početkom marta ubrzale su otvaranje cvetnih pupoljaka - rekao je novinarima zvaničnik meteorološke agencije u hramu Jasukuni, u središtu japanske prestonice, a prenosi Hina.

Službeni dolazak proleća u Tokio tema je svih naslovnih strana japanskih medija, a meteorološke agencije se takmiče u predviđanjima za druge velike gradove u zemlji. 


U Tokiju će vrhunac cvetanja biti za nedelju dana, kada će se u gradskim parkovima održati brojni skupovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading