Srbija na sajmu turizma u Berlinu

Autor: Tanjug

Razonoda

09.03.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bogatstvo i raznovrsnost celokupne turističke ponude Srbije - njeno prirodno bogatstvo, živopisni gradovi i kulturno-istorijsko nasleđe - predstavljaju se na vodećem svetskom sajmu turizma ITB u Berlinu, koji se održava od 7. do 11. marta ove godine, saopšteno je iz Turističke organizacije Srbije.

RepublikaFoto: ST/Đ. KOJADINOVIĆ
Beograd

Sajam ITB Berlin predstavlja najvažniju poslovnu platformu za globalne turističke ponude. Na ovom okupljanju se predstavljaju turističke destinacije sa pet kontinenata i više od 180 zemalja, beleži se oko 160.000 posetilaca i oko 100.000 turističkih profesionalaca, kao i prodaja aranžmana u vrednosti oko 7,0 milijardi evra.

Iz TOS-a navode da će danas popodne održati .networking. događaj za novinare na kom će biti predstavljene novine u turističkoj ponudi Srbije sa akcentom na ponudu za aktivan odmor u prirodi, manifestacije i gastronomsku ponudu.

Kao i prethodnih godina, TOS će učestvovati i u aktivnostima Dunavskog centra za kompetenciju, u kojima učešće uzimaju i novinari, predstavnici turističke privrede, kao i političari.

U Srbiji je u 2017. godini zabeleženo 78.211 dolazaka nemačkih turista, za 22 odsto više nego didunu ranije, koji su ostvarili 150.001 noćenja, što je povećanje od 16 procenata na godišnjem nivou

Na štandu TOS-a, u hali 1.1 sajma, svoju ponudu predstavljaju i Turističke organizacije Beograda, Vojvodine, Novog Sada, Čačka, Zlatibora, Niša, Subotice, Kraljeva, Prolom i Lukovske banje, zatim predstavnici turističke privrede iz agencija Magelan Travel, Serbia Tour Operator, Avenija Putovanja, Luminalis, Luna Travel International i hotela Life Design, kao i Ministarstvo zdravlja Srbije i nacionalna avio-kompanija Er Srbija.

RepublikaFoto: Wikipedia

Agencija Sabra Company, koja je u kategoriji "Receptivna turistička agencija“ dobitnik Turističkog cveta, priznanja koje se dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma Srbije, takođe učestvuje na sajmu.

Nemačka godinama predstavlja jedno od najvažnijih tržišta za turizam naše zemlje.

Pored zabeleženih dolazaka i noćenja ostvarenih u hotelima u Srbiji, još 23.330 nemačkih turista je u okviru aranžmana krstarenja brodova Dunavom posetilo našu zemlju 2017. godine, dodaju iz TOS-a.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading