GOLOTINJOM PROTIV NASILJA: Završen najveći karneval na svetu (GALERIJA)

Autor:

Razonoda

15.02.2018

02:12 >> 15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim odličnog provoda u Rio de Žaneiru, posetioci su mogli da vide i aktiviste koji su slali poruke protiv nasilja, seksualnog zlostavljanja, nejednakosti i korupcije.

RepublikaFoto: AP
Ludnica u Riju
Foto: AP
Kamila je plesala na otvaranju

Glasna muzika, alkohol, ples golišavih žena savršeno izvajanog tela i pozamašnog obima grudi i zadnjica samo su deo najvećeg karnevala na svetu, koji se sinoć završio u Rio de Žaneiru. Organizatori ovogodišnjeg karnevala kažu da je oko šest miliona ljudi bilo na ulicama brazilske metropole od kojih je 1,5 miliona bilo posetioca.

Karneval je počeo 700 metara dugom paradom u kojoj se je igrala samba. Najpoznatije samba škole posetiocima su priredile nastup i stručni žiri je ocenjivao od kostima i koreografije do kvaliteta bubnjeva i usklađenosti. Grupa koja osvoji najmanje bodova gubi pravo na performans na narednom karnevalu.

Feministkinje su takođe iskoristile karneval da pošalju poruku protiv seksualnog zlostavljanja. Uz razne parole poput "Moje grudi - moja pravila" protestovale su protiv seksualnih agresora na događaju jer je prošle godine bilo 2.154 prijava ove vrste. Jedna od plesačica koja je predvodila plesačku grupu na otvaranju bila je trans-žena Kamila, koja je na taj način simbolički otvorila vrata različitosti na karnevalu. U istoj grupi našla se i Jevrejka iz Londona Samanta Flores, prva osoba iz inostranstva koja je plesala na otvaranju karnevala u istoriji.Ovogodišnji karneval je u znaku aktivizma. Nekoliko dana pre početka Karioke, kako se popularno zovu stanovnici ove zemlje, izašle su na ulice u provokativnim kostimima i pevali su kontroverzne pesme i himne koje su bile svojevrsni protest protiv vlade i odluka vrhovnog suda Brazila u kojima su oslobođeni zvaničnici umešani u razne skandale.

 

Fotografije sa karnevala pogledajte u galeriji ispod.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading