Evo gde ćete na svetu platiti NAJJEFTINIJE PIVO

Autor: punkufer.hr

Razonoda

28.01.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada je reč o pivu, svako ima svoju meru. Neki uživaju u pola litra, drugi više vole manje čaše i 3 decilitra popularnog napitka od hmelja. Lonely Planet ovaj put piše gde je na svetu najjeftinija pinta piva.

RepublikaFoto: pixabay.com
U Karakasu će vas tura piva koštati 4 evra

To ne mora previše da vas buni, jer pinta (britanska) iznosi nešto više od pola litra piva (568 mililitara), tako da će ovi rezultati reći koliko gde košta otprilike pola litra piva. 

Dakle, ako se slučajno nađete u kafiću u glavnom gradu Venecuele - Karakasu, ne morate da brinete da li ćete naručiti rundu za ekipu. Naime, malo više od pola litra piva platićete u proseku 0,58 evra, pa ako ste napolju s društvom od 6,7 prijatelja, tura će vas izaći samo 4 evra.

Na suprotnoj strani, kao grad u kojem se toči najskuplje pivo, našao se Dubai. Tu prosečna cena pinte iznosi 9,85 evra, pa je tamo teško platiti popularni napitak i sebi, kamoli drugima. 

Istraživanje je sprovedeno u 177 svetskih gradova, a ustanovljeno je da ćete, naručujući pivo, "bankrotirati" i u Dohi (9,85 evra), Rejkjaviku (8,50 evra) i Oslu (8,1 evra). 

S druge strane, nakon Karakasa, more jeftinog piva popićete u Taškentu (0,67 evra) i Lagosu (0,72 evra), koji su drugi i treći najjeftiniji pivski gradovi planete. 

Na listi se našao i Beograd sa 1.67 evra, a ako vas zanimaju i ostali svetski gradovi, zavirite u sledeći link.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading