SRBIJA ZA SKIJAŠE I BORDERE: Odlična ponuda za ljubitelje zimskih sportova

Autor:

Razonoda

05.01.2018

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zima je odlično vreme da se otputuje na aktivan odmor na neku od srpskih planina koje su pretvorene u velike ski-centre.

RepublikaFoto: instagram.com/m.burkhart/
Kopaonik je idealan za ljubitelje alpskog i nordijskog skijanja

Ukoliko ste odlučili da se u novoj godini počastite odlaskom na neku planinu da skijate, Srpski telegraf izdvaja najpopularnije zimske destinacije u Srbiji.

Kopaonik (62 km ski-staza, ski-pas 3.000 dinara za dan)

Foto: instagram.com/skijalistasrbije
Kopaonik je najpopularnija zimska destinacija u regionu

Jedna od najpopularnijih snežnih destinacija u Srbiji i regionu je idealna za ljubitelje alpskog i nordijskog skijanja. Na njoj se nalazi najveća ski-staza u regionu, pa je ova planina prava atrakcija za ljubitelje zimskih sportova. Staze Karaman greben i Malo jezero se nalaze u samom centru kompleksa i u potpunosti su osvetljene, pa je moguće i skijanje noću. Za ljude avanturističkog duha, izazov je osvajanje Pančićevog vrha (2.017 metara visok). Kapacitet staza je 34.000 skijaša na sat. Za privatni smeštaj moraćete da se dogovorite sa vlasnicima, dok će vam hoteli naplatiti od 30 do 150 evra za noćenje.

Šar-planina (10 km ski-staza, ski-pas 2.150 dinara)

Za stanovnike naše južne pokrajine najpristupačnija je Šara, na kojoj je najpopularniji ski-centar "Brezovica". U svom sklopu poseduje devet žičara i devet staza, od kojih je Crna staza dužine 3.500 metara. Kapacitet centra je 10.000 skijaša na sat. Okolina "Brezovice" ne obiluje velikim brojem hotela, ali je moguće naći mnoštvo privatnih vikendica i brvnara u kojima ćete za jednu noć moći da prođete sa svega nekoliko evra.

Zlatibor (7 km ski-staza, ski-pas 2.000 dinara)

Glavni razlog zbog kojeg se turisti odlučuju da posete ovu planinu, čak i u toplijim mesecima, definitivno je njena prirodna lepota. Najveća atrakcija Zlatibora je jezero koje se nalazi u samom centru planinskog kompleksa. Ski-centar "Tornik" ima kapacitet od 5.400 skijaša na sat. Ski-centar ima četiri staze koje su pokrivene sistemom za veštačko osvežavanje, pa vam topla zima ne može napraviti problem. Cene su kao i na Kopaoniku raznovrsne, ali je u proseku Zlatibor malo jeftiniji - od 20 do 100 evra za noć.

Stara planina (12 km ski-staza, ski-pas 1.900 dinara)

Ukoliko volite zimske sportove, na ovoj planini vam je dostupno skijanje, a za avanturiste tu su visoki vrhovi poput Midžora (2.169 m), sa kojeg se pruža neverovatan pogled. Sadržaj skijaškog centra "Babin zub" čine staze na lokacijama Konjarnik, Sunčana dolina, kao i Markova livada. Skijalište "Babin zub" poseduje četvorosednu žičaru Konjarnik sa pokretnom trakom za ukrcavanje skijaša, kapaciteta 1.400 skijaša na sat i ski-lift sidro. Na lokaciji Jabučko ravnište nalazi se prva gondola u Srbiji. Na Staroj planini ćete naći mnoštvo vikendica i mogućnosti za privatni smeštaj, a tu su i hoteli, gde ćete za jednu noć morati da izdvojite od 20 do 80 evra.

RepublikaFoto: facebook.com/Hotel Stara Planina
Prva gondola u Srbiji otvorena je na Staroj planini

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading