Ovo su najlepše zemlje na svetu, a u prvih dvadeset su i DVE bivše države Jugoslavije

Autor: Republika

Razonoda

31.12.2017

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uticajni turistički vodič "Rough Guide", čija izdanja pokrivaju više od 200 destinacija širom sveta, zamolio je svoje čitaoce da glasaju za najlepšu državu sveta.

RepublikaFoto: pixabay.com
Planeta Zemlja

Glasovi su počeli da se prikupljaju još pre tri godine, a kompanija je ovih dana ponovno objavila listu od 20 najlepših država sveta, kako su ih izabrali njihovi čitaoci preko Fejsbuka i Tvitera.

Lista je vrlo raznolika, od tropskih destinacija poput Vijetnama i Indonezije, preko pitoreskne brdsko-planinske Slovenija do prostrane i prelepe Kanade.

Pomalo iznenađujuće, na prvom mestu završila je Škotska, čija su "surova" brda, dramatične obale i mistični dvorci najviše oduševili čitaoce koji vole putovanja.

Na drugom mestu je Kanada, treći je Novi Zeland koji zaista ima "za svakoga po nešto", od prelepih plaža do snegom prekrivenih planina, a četvrta je Italija čija bogata arhitektura, kulturna baština, ali i prirodne lepote nikoga ne mogu ostaviti ravnodušnim.

Slovenija i Hrvatska takođe su se našle u top 20.

Slovenija je zauzela 11. mesto, jer se "diči šarmom manjih gradova i impozantnih prihodnih lepota poput Triglava ili Postojnske jame". Hrvatska je završila na 19. mestu, iznad Vijetnama.

Lista 20 najlepših država sveta po izboru čitatelja "Rough Guidea":

Spisak zemalja
1. Škotska 2. Kanada
3. Novi Zeland 4. Italija
5. Južnoafrička Republika 6. Indonezija
7. Engleska 8. Island
9. SAD 10. Vels
11. Slovenija 12. Meksiko
13. Indija 14. Finska
15. Švajcarska 16. Peru
17. Norveška 18. Irska
19. Hrvatska 20. Vijetnam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading