Za cvetanje turizma u Sloveniji zaslužna je jedna osoba

Autor: b92.net, Republika

Razonoda

20.12.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slovenija, kao mesto rođenja prve dame SAD Melanije Tramp, očekuje devetoprocentni rast prihoda od dolazaka stranih turista u ovoj godini, i petprocentno povećanje prihoda u 2018. godini, izjavio je slovenački ministar ekonomije Zdravko Počivalšek.

RepublikaFoto: facebook.com/Melania Trump Fan Club
Slovenački turizam beleži odlične rezultate zahvaljujući opštem procvatu turizma u Evropi, ali i tome što je na jugoistoku Slovenije, u gradiću Sevnica, rođena Melanija Tramp

- Ova godina će biti četvrta rekordna godina zaredom za slovenački turizam, nakon što su prihodi od priliva stranih turista dostigli oko 2,3 milijarde evra prošle godine - izjavio je Počivalšek na konferenciji za novinare, a prenosi agencija Rojters. 

Slovenački turizam beleži odlične rezultate zahvaljujući opštem procvatu turizma u Evropi, ali i tome što je na jugoistoku Slovenije, u gradiću Sevnica, rođena Melanija Tramp. 

- Imali smo veliko interesovanje međunarodnih novinara zbog prve dame SAD i uspeli smo da predstavimo Sloveniju kao atraktivnu, 'zelenu' zemlju - izjavila je direktorka Turističke organizacije Slovenije Maja Pak na istoj konferenciji. 


Počivalšek je, takođe, rekao da će Slovenija postepeno privatizovati svu infrastrukturu u oblasti turističkog smeštaja, što bi trebalo da pruži dodatni podsticaj turizmu. Trenutno je oko 40 odsto hotela u Sloveniji u rukama države, navodi britanska agencija Rojters. 

- Želim dobro isplaniranu privatizaciju koja će biti u korist države i kompanija koje se prodaju - rekao je ministar. 

Od početka godine do kraja oktobra, broj stranih turista u Sloveniji povećan je za skoro 17 odsto u odnosu na isti period prošle godine, pokazali su podaci statističke službe Slovenije. Istovremeno, broj turista iz SAD je u devet meseci povećan za 23,4 odsto.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading