URANAK ZA MALE PARE: Najbolje prvomajske destinacije u srbiji

Autor:

Razonoda

18.04.2019

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi će praznik rada dočekati u šatoru, a ako želite udoban krevet i sobu, Srpski telegraf predlaže odlična mesta u našoj zemlji.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Prvi maj mnogi koriste za odlazak u prirodu i uživanje

Međunarodni praznik rada poznat je po roštiljanju, lepom provodu i odmoru, a neretko ga prati i razapnut šator u prirodi. Međutim, spavanje u prirodi ne prija svima, pa mnogi traže smeštaj u vikendicama ili hotelima. Srpski telegraf izdvaja nekoliko destinacija na kojima možete da uživate za 1. maj, uz napomenu da smeštaj rezervišete na vreme jer nije retkost da cena skoči krajem aprila.

BORSKO JEZERO (od 12 evra za noć)

Bor je jedna od najpoznatijih prvomajskih destinacija na istoku Srbije. U gradu se 1. maja ujutro svake godine organizuje tradicionalna budilica, a pravo mesto za uranak je Borsko jezero, koje se nalazi u okolini grada. Turistička organizacija Bora svake godine organizuje nastupe za sve prisutne na bini pored jezera. Program još nije poznat, ali možete da očekujete trubače, koji će ići odlično uz roštilj i piće. Cena smeštaja je možda veća u odnosu na druga mesta, ali ljudi iz Bora tvrde da je kroz cenkanje moguće izboriti povoljnije cene.

RepublikaFoto: Z. Tome Dimitrijević

PALIĆ (od 10 evra za noć)

Svi koji žive na krajnjem severu Srbije znaju da turistička sezona na Palićkom jezeru počinje prvomajskim vašarom. Tradicionalna manifestacija 1. maj na Paliću - Prvomajski uranak organizuje se 36. put ove godine i program će trajati dva dana. Prvog maja će posetioci moći da uživaju u festivalu zanatskog piva, dečjem maskenbalu i koncertu, a drugog dana po podne biće organizovane dečje radionice "Životinjsko i muzičko carstvo". Cena smeštaja u vilama oko jezera kreću se od 10 evra, dok je u Subotici u privatnom smeštaju moguće pogoditi i jeftiniju sobu.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ

TARA (od 8 evra za noć)

Ako želite da se sklonite od gužve i uživate u netaknutoj prirodi, preporučujemo vam da se ove godine odlučite za Taru. U okolini jedne od najpoznatijih planina u Srbiji ne nalaze se veliki urbani centri, pa neće biti velike gužve. Na samo dvadesetak minuta vožnje uzbrdo od Bajine Bašte nalazi se mnogo privatnih vikendica koje nisu skupe, a u ponudi imaju sve što je potrebno za jedan odličan uranak - ograđen prostor, obezbeđen parking i ugrađen roštilj. Upozoravamo vas samo da ponesete i zimsku odeću jer čak i u periodu oko 1. maja moguć je sneg.

RepublikaFoto: V. GROZDANIĆ

BEOGRAD (od 5 evra za noć)

Srpska prestonica je poznata po gužvi, noćnom provodu i brzom životu. Međutim, Beograd spada u red najzelenijih prestonica u Evropi, a to omogućava svima da se sklone u prirodu i uživaju. Ako se odlučite da praznik rada provedete u glavnom gradu, možete da uživate u nekim od najpoznatijih izletišta, kao što su Košutnjak, Ada Ciganlija i Avala. Gradski prevoz će vas brzo dovesti do ovih mesta od vašeg smeštaja, a pronalazak istog neće biti problem jer je mnogo soba, vila i hotela u ponudi na teritoriji čitavog grada.

RepublikaFoto: pixabay.com

SREBRNO JEZERO (od 10 evra za noć)

Srebrno jezero je jedna od najpoznatijih letnjih destinacija u Srbiji. Pored predivne vode, u ponudi se nalazi sređeno šetalište, a predivno mestašce pored jezera okružuje prelepa priroda. Za praznik rada se ovde organizuje festival Uranak, a ove godine će trajati od 29. aprila do 2. maja i na njemu će nastupati mnogi izvođači elektronske, pop i rok muzike. Smeštaj možete naći u hotelu, jeftinija varijanta su privatne sobe i vile, a u ponudi se nalazi i program koji pojedine turističke agencije nude vezano za festivala (prevoz, smeštaj i ulaznice za svaki dan), pa je pun doživljaj ove manifestacije moguće platiti odjednom, a cena je oko 70 evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading