Mesec u kojem je rođen vaš pas govori o njegovom zdravlju

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

17.10.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako vezu između godišnjeg doba i kvaliteta života ljudi najčešće traže u horoskopu i "zvezdanim putokazima", nauka kaže da u životu pasa to nije tako. Naime, ustanovljeno je da psi rođeni tokom leta imaju višestruko veću šansu da pate od bolesti srca.

RepublikaFoto: pixabay.com

Kako su ustanovili istraživači sa univerziteta u Pensilvaniji, psi rođeni između juna i avgusta imaju čak 74 odsto veće šanse da pate od bolesti srca u odnosu na pse rođene u drugim mesecima.

- Ovi rezultati se odnose i na pse koji inače nemaju predispoziciju za bolesti srca, što posebno zabrinjava, a to su u prvom redu američki stafordski terijeri i havanezeri. U studiji smo ustanovili da na ovaj fenomen utiče veće zagađenje vazduha tokom letnjih meseci. S obzirom na to da su kuje gravidne oko dva meseca, izloženost zagađenju umnogome negativno utiče na stanje materice i plodova u njoj, pa tako narušava i zdravlje pasa kasnije u životu - istakli su istraživači.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading