Saveti za brigu o ljubimcima tokom letnjih vrućina!

Autor: Republika

Lifestyle

13.08.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplo vreme je pravi izazov za životinje, ali i njihove vlasnike.

Foto: pixabay.com
Ilustracija

Ovih saveti pomoći će svim vlasnicima da bolje brinu o zdravlju svojih ljubimaca tokom letnjih meseci.

Poštujte vrućinu 

Postarajte se da vaše kuce i mace, tokom letnjih meseci, uvek imaju pristup dovoljnoj količini sveže hladne vode i ne dozvolite im da sami izlaze napolje tokom najvrelijih delova dana. 

Pazite na insekte 

Krpelji su prava noćna mora svakog vlasnika tokom letnjih meseci. Kako biste zaštitili svog ljubimca, redovno šišajte travu u delovima dvorišta gde borave i na taj način sprečite da dođu u kontakt sa insektima. 

RepublikaFoto: pixabay.com

Čuvajte se antifriza 

U letnjim mesecima, dešava se da antifriz curi iz automobila kada se pregreju. Njegov sladunjav ukus je privlačan za pse i mačke, ali može biti smrtonosam ukoliko ga progutaju. Obratite pažnju na barice ispod automobila. 

Opekotine od sunca 

Psi sa kratkom, tankom dlakom mogu lako zadobiti opekotine. Konsultujte veterinara po pitanju toga da li je potrebno da vaš ljubimac tokom vrelih sunčanih dana koristi zaštitnu kremu. 

Bezbednost u vodi 

Mnoge rase pasa su dobri plivači. Ipak, obratite posebnu pažnju na svog ljubimca kada je u vodi. Može se lako desiti da se zaplete u neko rastinje ili otpad, pa će mu trebati vaša pomoć. Takođe, ukoliko idete na reku ili jezero, nije loša ideja da svom mezimcu stavite prsluk za spasavanje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading