Kada vaša mačka postaje ČLAN PORODICE?

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

11.06.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi vlasnici će reći da maca postaje član porodice čim ušeta u kuću, ali mački je potrebno vreme da se prilagodi životu u porodici, da počne da vam veruje i da se oseća kao svoj na svome.

RepublikaFoto: Gordana Pušić​​​​​​
Foto: Ilustracija

Ukoliko vaša maca pokazuje sledeća ponašanja i navike – budite srećni, jer su to sigurni znaci da se oseća upravo tako, kao član vaše porodice, i da je srećna u toj ulozi, piše Pet Magazine. 

Dodiruje vas čelom

Bilo da vam se umiljava ili da vas samo nehajno dodirne glavom, ovaj pokret ultimativni je simbol poverenja i naklonosti. 

Pritiska vas šapicama ili "mesi" (kako to "narodski" zovemo) 

Ovo ponašanje pokazuju mačići dok još piju mleko mama mačke, a ostaje karakteristično i kasnije u životu kada maca želi da pokaže da je zadovoljna i srećna. 

Uvijanje repa, trzaji repom 

Ukoliko vaš mezimac drži visoko podignut rep u vazduhu i trza ga tamo-vamo, tako vam zapravo pokazuje naklonost. Ovo je najčešće i poziv na igru.

Predenje 


Ovo je, kao što već znamo, najbolji pokazatelj koliko je vaša maca srećna i koliko uživa u vašem društvu i maženju. Tada je slobodno „gnjavite“ i mazite do mile volje, jer je predenje poziv za razmenu nežnosti. 

Traži vašu pažnju 

Liže vas dok spavate, prolazi ispred laptopa dok radite – sve su to načini da maca zatraži vašu pažnju i pokaže vam da želi interakciju, bilo da je reč o maženju ili igri. 

Donosi vam poklone 

Iako nekada oni mogu neprijatni - poput mrtvog miša ili ptice, maca na ovaj način želi da se pohvali i da vam pokaže koliko je dobar lovac. Takođe, ona na ovaj način deli svoj plen s vama - a to je znak vrhunske ljubavi i - prijateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading