Spavajte pored psa - ZDRAVO JE!

Autor: petmagazine.rs

Lifestyle

13.05.2018

02:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste od onih vlasnika koji svog ljubimca na spavanje šalju u dnevnu sobu ili hodnik, možda bi trebalo ponovo da razmislite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Studija koju su sproveli stručnjaci s Mejo klinike u Arizoni pokazala je da spavanje pored psa može da ima pozitivan efekat na naše zdravlje. Istraživači su pokušali da dođu do saznanja da li spavanje u istoj sobi sa psom poboljšava ili narušava san.

Četiri meseca su pratili vlasnike koji sobu dele sa svojim ljubimcem. Vlasnici su tokom noći nosili akcelerometar (uređaj koji meri ubrzanje), dok su njihovi ljubimci imali sličan uređaj koji je beležio njihov san.

Studija je pokazala da će, bez obzira na to o kakvom je psu reč, osoba koja deli sobu sa životinjom imati kvalitetniji san.

- Većina ljudi veruje da ljubimci remete njihovo spavanje – rekao je specijalista za san Luis Kran.

- Međutim, otkrili smo da većina njih zapravo oseća komfor i sigurnost dok spava u istoj prostoriji sa svojim ljubimcem.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading