I MAČKE SANJAJU!

Autor: novosti.rs

Lifestyle

20.03.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačke spavaju između 13 i 16 sati dnevno, što znači da dve trećine života provedu u carstvu snova. One spavaju više od skoro bilo kog drugog sisara i dva puta više od prosečnog čoveka. Ima, ipak, razlika i među mačkama, pa koliko će spavati, zavisi od godina, gladi, temperature i vremena.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mačke su velike spavalice

Kao i ljudi, i mačke više spavaju kad je dan kišovit i sumoran. Najaktivnije su pred svitanje i sumrak, a mada važe za noćne životinje, istina je da i tada spavaju, pogotovo kućne mačke.

Najveći deo vremena, tri četvrtine, provode u dremanju koje im je dovoljno da se revitalizuju. Kad su u plitkom snu, prate sve što se dešava oko njih što možete videti po ušima, koje se na svaku promenu zvuka pomeraju. Možete primetiti i da im se oči pomeraju ispod zatvorenih kapaka. Kao i ljudi, prolaze kroz REM fazu tokom koje, pretpostavlja se, sanjaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading