MAČIĆI IZ ISTOG LEGLA NEMAJU UVEK ISTE "OČEVE"!

Autor: petmagazin.rs

Lifestyle

21.02.2018

03:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mačke na svet obično donesu tri do pet mačića, a često mačići uopšte ne liče jedno na drugo. E, pa to se objašnjava fenomenom koji je prilično čest u svetu životinja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Mačići iz jednog legla mogu imati različite očeve

Verovali ili ne, više mužjaka može oploditi jednu mačku tokom perioda njene ovulacije. U pitanju je fenomen koji se zove "heteropateralna superfekundacija".

Zapravo rođeni mačići su kao dvojajčani blizanci – genetski drugačiji, a odrastali su u istoj materici zajedno – samo što umesto spermatozoida koji je oplodio dve jajne ćelije, ovde bi svaka jajna ćelija mačke mogla da bude oplođena od različitog partnera. Inače, ovaj fenomen moguć je i u slučaju pasa, krava, a jako retko i kod ljudi.

Što više partnera maca ima to je veća šansa da će imati mačiće. A nije kao da je njoj važno zašto je jedno tigrasto, a drugo crno-belo – njen genetski materijal je u svakom od njih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading