LENČUGE: Ove rase ne vole aktivnost

Autor: index.hr

Lifestyle

10.11.2017

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Igranje sa psima zvuči zabavno – bacanje loptice, trčanje, navlačenje konopca i mnoge druge aktivnosti koje su većini pasa (ali i vlasnicima) primamljive. Međutim, postoje neke pasmine koje baš i nisu preterano oduševljene fizičkom aktivnošću, već više vole da se izležavaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Buldog voli dobro da odspava i dok je beba

Nekoliko kraćih šetnji njima je sasvim dovoljno, a naravno – dobra klopa, puno maženja i ljubavi su potrebni sastojci da bi neki psi bili potpuno srećni. Evo koje rase su u psećem svetu poznate kao najveći lenjivci:

Buldog

Prijateljski nastrojen prema svima i najpoznatiji po ljubavi za dobrim spavanjcem kada god stigne. Ali iako je pospanac, da bi ostao zdrav, morate se kretati i igrati s njim.

Bernardinci

Iako svi znamo da su prvenstveno korišćeni za spasavanje ljudi u planinama, ovih dana su više naklonjeni da budu dadilje deci i ako se baš ne moraju kretati – nemojte ih terati jer, ako zalegnu nasred puta, teško da ćete ove drage gorostase sami moći da pomerite.

 

Baset 

Kuca s najtužnijim pogledom i izvrsnim lovačkim genima. Kada nemaju šta da love, brzo će se opustiti i uživati više u maženju sa svojom porodicom nego u dugim šetnjama.

Njufaundlender

Još jedna ogromna beba i spavalica. Ogromnom i čupavom sve što treba u životu je klopa i spavanje.

Iako za ove pasmine kažu da spadaju u najmanje aktivne pse, ako želite da budu zdravi i u dobroj formi, trudite se da uživaju u šetnji i igri barem upola toliko koliko u spavanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading