NAJHUMANIJA AKCIJA NA SAJMU MEDIJA: Srpski telegraf usrećio mace i decu

Autor:

Lifestyle

27.10.2017

02:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na štandu Srpskog telegrafa na Sajmu medija juče je bila ogromna gužva, u kojoj je najviše bilo dece željne da vide, pomaze i poigraju se sa mačićima.

RepublikaFoto: Republika.rs
Mace su imale najmlađu publiku na sajmu

Naime, u saradnji sa društvom Le PETit organizovana je akcija udomljavanja zdravih i lepo vaspitanih maca na štandu našeg lista, a zahvaljujući ovoj akciji, nekoliko njih je konačno pronašlo svoj dom.

Sve životinje su spasene sa ulice. Odnegovala ih je i postavila na šapice ekipa odgovornih i predanih volontera koji nesebično ulažu veliku ljubav, trud i značajna sredstva da mace spremne i zdrave odu u nove domove. Sve mace prošle su veterinarski pregled, odnegovane su, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog i društvenog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu.

RepublikaFoto: Republika.rs
Nekoliko maca je pronašlo svoj dom

Društvo Le PETit je ozvaničila ugovore o odgovornom vlasništvu i pomogla oko čipovanja, vakcinisanja i sterilizacije mace kada dođe vreme.

Akcija udomljavanja se organizuje radi podizanja svesti zajednice o problemu napuštenih i nezbrinutih životinja. Taj problem ne nastaje spontano, već zbog neodgovornog vlasništva i gajenja. Neki vlasnici kućnih ljubimaca, kao i divlje samozvane "odgajivačnice", rešavaju se neželjenih životinja prosto izbacujući ih na ulicu i tim neljudskim činom unesrećuju životinje i stvaraju problem celoj zajednici. Nažalost, ove godine je na ulice Beograda izbačen enormno veliki broj skotnih mačaka i čitavih legla tek rođenih mačića.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading