(VIDEO) KLINCI ZA PRIMER: Napravili azil za napuštene životinje

Autor: lat.rtrs.tv

Lifestyle

28.10.2017

02:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici Nemanja Nedaković i Bogdan Božić uredili su prostor za smeštaj napuštenih pasa i mačaka u porušenim zgradama nekadašnjeg modričkog poljoprivrednog dobra.

RepublikaFoto: youtube.com/RTRS vijesti
Nemanja i Bogdan ozbiljno vode računa o životinjama dok ih ne udome

Ističu da to nije mini azil za pse, nego privremeni mini smeštaj za životinje. Pre nekoliko meseci našli su napuštenu štenad i tada se rodila ideja da naprave priveremni smeštaj za njih.

Njih dvojica za sada sopstvenim sredstvima hrane i čiste svoje ljubimce u prostoru koji su sami uredili. Pre samog smeštaja pronađenih životinja, oni sprovode kompletnu proceduru čišćenja koju im je preporučio veterinar, a on im, kažu, najviše i pomaže.

Nemanja i Bogdan nailaze na razne reakcije Modričana. Ljudi kao ljudi, jedni im se podsmevaju, a drugi ih hvale. Ipak, čini nam se da je više onih koji ove mlade podržavaju, svrstavajući ih u red najboljih humanista.

U privremenom smeštaju za životinje nalazi se petnaestak pasa i desetak mačaka. Oni čekaju dobre ljude da ih udome. Do tada će se o njima brinuti ovaj složni dvojac koji ističe da im je u ovom trenutku najpotrebniji smeštaj kako bi životinje u što boljim uslovima dočekale zimu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading