BEGEVEGE FESTIVAL: Zabavite se, edukujte i udomite macu

Autor:

Lifestyle

18.10.2017

09:54 >> 09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Udruzenje Sloboda za životinje već treću godinu za redom organizuje BeGeVege festival sa ciljem promocije mogućnosti življenja bez eksploatacije životinja. Na ovom festivalu miroljubivog načina života Društvo Le PETit će promovisati odgovorno vlasništvo nad životinjama. Imaće veliki i lep štand, a tu će biti i Mrnjau starateljke kod kojih ćete moći da vidite i usvojite zdrave i lepo vaspitane mace.

RepublikaFoto: facebook.com/Sloboda za zivotinje
Savršen događaj za ljubitelje životinja

- Pokret za prava životinja sve više jača, iz dana u dan sve je više ljudi koji ne žele da učestvuju u zatvaranju, patnji i ubijanju životinja i zahtevaju od društva da menjaju dosadašnje navike i predrasude i da iznalaze nova rešenja kako bi se patnja životinja smanjila i konačno ukinula. To donosi mnoga otvorena pitanja, no mi želimo izaći u javnost sa njima i želimo biti aktivni u pozitivnoj promeni sveta - objašnjava se u najavi događaja na Fejsbuku.

Društvo Le PETit  poziva sve da dođu da podrže jedan od retkih festivala na kome nijedna životinja neće stradati.

- Dođite da nam pravite društvo i da se svi sjajno provedemo! Udomite macu na BeGe Vege festivalu gde će biti ponuđeno oko 20 lepih i zdravih maca spremnih za udomljavanje. Sve mace su prošle veterinarski pregled, odnegovane su, razigrane i socijalizovane. Njihovi udomitelji dobiće potpuno zdravog, lepo vaspitanog ljubimca s navikama neophodnim za život u stanu - kažu iz Društva Le PETit u kome rade brojni volonteri i entuzijasti.

Na festivalu će se okupiti predavači koji će održati izlaganja o različitim aspektima veganstva i aktivisti sa čijim radom se tom prilikom možete upoznati. Možete i aktivno učestvovati i pomoći u zanimljivim radionicama ali i degustirati zanimljiva veganska jela i produkte.

 

 

- Možete učiti ples zajedno sa nama, šminkati se CF i vegan kozmetikom, biti živi učesnik u butoh performansu, pitati sve što želite fitnes trenera - a možda usvojiti i neko mače. Ovo je prilika da preispitamo svoje stavove, promenimo svoj život, i budemo primer za druge. Učinimo prvi korak tako što ćemo se informisati filmskim projekcijama na platnu počevši od filma Zemljani; sa VR naočarima 360 filmova Animal Equality i kao i uvek – ne zatvarajmo oči pred činjenicama, koje su danas lako dostupne i proverljive - dodaju organizatori.

 

 

Ove godine festival će biti promotivnog a ne prodajnog karaktera, sa većim akcentom na edukaciju. Dakle vikend 21. i 22. oktobar na platou ispred TC Ušće.

 

BeGe Vege, festival miroljubivog načina života, organizuje udruženja Sloboda za životinje. Miroljubivi način života podrazumeva ishranu proizvodima biljnog porekla, odevanje odećom od prirodnih i veštačkih materijala koji su dobijeni bez nasilja nad životinjama, korišćenje kozmetičkih proizvoda koji nisu testirani na životinjama, miroljubivu organsku poljoprivredu i gazdinstva, razvrstavanje otpada radi stvaranja komposta i reciklaže, korišćenje obnovljivih izvora energije, i promovisanje osnovnih prava za životinje - slobodan život u skladu sa svojom vrstom i životnim staništem.

Ulaz je slobodan, ali će posetioci imati priliku da prilože donaciju za dobrobit mačaka bez doma.  

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading