(UZNEMIRUJUĆE) ŽIVI BAČENI U JAMU SA LEŠEVIMA: Psi spaseni od smrti

Autor:

Lifestyle

17.10.2017

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odrasli psi bačeni su u jamu za leševe na putu za Malu Remetu. Zahvaljujući humanim ljudima izvađeni su, spremni za udomljavanje i odgovorne vlasnike. Postavlja se pitanje ko je ovaj stravičan zločin mogao da počini i da li su ovakva mrciništa u Srbiji legalna!?

RepublikaFoto: facebook.com/Andrijana Kozic
Izvučen pas spreman za udomljavanje

Tri odrasla psa bačena su u mrcinište na putu za Malu Remetu u okolini opštine Irig. U potrazi za izgubljenim štencima Daniela Miljanov je začula lavež iz jame u kojoj se bacaju leševi životinja.

Nakon toga, Andrijana Kozić i grupa mladića izvukla je pse iz jame, koji su bili u lošem psihičkom stanju. Za njih je sad potreban smeštaj i pomoć oko pokrivanja vet troškova i hrane. 

Da životinje nisu same uskočile svedoči Miljanov, koja je sličnu situaciju imala i pre dve godine.

- Tada sam sama uskakala u jamu, više sam imala sreće nego pameti, samo smo ih izvukli. Sada kada su izašla dva policajca na teren rekli su da je ovo mrcinište legalno i da mi ne možemo ništa da uradimo kako bismo zaštitili životinje.

 

 

Na toj lokaciji gde je mrcinište su samo njive, tu psi nemaju ni hrane ni vode, tako da je jedino rešenje bilo da ih Andrijana odvede u Beograd u trenutno prihvatilište.

- Ekipa iz Jame je danas okupana, sita, polako se opuštaju. Braon dečkić je veoma veseo, znatiželjan i druželjubiv. Beli mužjak je još po malo rezervisan i povučen, ali generalno biće oni dobro - napisala je Andrijana Kozić na svom Fejsbuk profilu.

 

 

POTREBNA POMOĆ 

Svim psima je neophodna veterinarska nega, smeštaj i svi sada čekaju odgovornog vlasnika. Pošto nijedan od njih nije imao čip, ne može da se utvrdi ko je vlasnik ovih pasa, odnosno, ko je odgovoran za ovo jezivo delo, koje bi trebalo strogo da se kazni.

Zato apelujemo svim stanovnicima u okolini Iriga, Rume i ostali sela da ukoliko prepoznaju čiji su ovo psi da se slobodno jave Danieli na broj telefona 061/158-5484 ili pošalju poruku na Fejsbuk profil Andrijane Kozić 

Sve prijave su anonimne, zato ne oklevajte da sprečite nasilje nad životinjama!

PAŽNJA video je uznemirujućeg sadržaja

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading