SVAKA ČAST! Branko prodaje bicikl da spase život Marijinom psu

Autor:

Lifestyle

01.09.2017

02:13 >> 03:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Branko Janković je od ranije poznat po plemenitom gestu da svojom biciklom besplatno razvozi knjige po Beogradu kako bi pomogao humanitarnu akciju koja ima za cilj prikupljanje hrane za napuštene životinje. Sada je ovaj mladić spreman da ode korak dalje kako bi prikupio novac za operaciju psa svoje drugarice Marije...

RepublikaFoto: facebook.com/Branko Jankovic
Branko Janković i Marfi

Naime, Marija, koja ima Udruženje aktivista za pomoć napuštenim životinjama Marija i Marfi, godinama nesebično pomaže životinje raznim akcijama, a Branka je upravo upoznala dok je organizovala internet aukciju doniranih knjiga kako bi sakupila hranu za azile u Srbiji. Branko se ponudio da besplatno razvozi knjige do kupaca/donatora i tako postao prijatelj sa Marijom, ali i njenim psom Marfijem, koji je sada, nažalost, bolestan i potrebna mu je operacija i lečenje. Zato je Branko rešio da proda svoj bicikl i pomogne da se prikupe sredstva za Marfija...

- Dragi prijatelji, prinuđen sam da ponudim na prodaju moj bicikl. Moja drugarica Marija ima psa Marfija kome je oko u lošem stanju. Oko ima glaukom i pod otokom je. Dva puta je veće od levog. Marija ima Udruženje aktivista za pomoć napuštenim životinjama preko kog pomaže mnoge azile u Srbiji, a u kom sam ja volonter id samog osnivanja. Marfija sam zavoleo kao svog i sad želim da mu pomognem na sve moguće načine. Marija ne radi nigde i muku muči oko plaćanja terapija koje Marfi treba da uzima. Ima dosta prijatelja koji joj pomažu da lakše pregura svu ovu muku. Mališan pije 3 do 4 leka dnevno i još 3x po dve vrste kapi dnevno mu se stavlja u oko. Veterinar joj je napomenuo da će eventualno morati da se odradi i operacija oka, a da ona košta oko 150€. To je prva operacija, a biće potrebna još jedna. Žao mi je što prodajem biciklu, ali mislim da je to jedini način da Marija skupi dovoljno novca za operacije i postoperativne troškove i terapije. Bicikl je nemačke marke Kalkhoff i vrhunskog je kvaliteta. Sve na njemu radi... - deo je obaveštenja koje je Branko postavio na svoj Fejsbuk profil zajedno sa fotografijama Marfija i bicikle koju prodaje.

- Nadam se da će ovaj bicikl naći dobrog kupca jer cenu koju tražim za njega je svega 200€. Naravno da bi Vam bio zahvalan ako bi dali i više jer sav novac svakako ide na trenutne terapije, operacije i postoperativne troškove za našeg Marfija. Ako se naš mali Marfi i oporavi sva preostala sredstva koja preteknu će biti prosledjena na druge životinje kojima to bude bilo potrebno - objašnjava Branko.

 

 

 

Ovom prilikom mollimo sve koji su u mogućnosti da pomognu Marfiju da ozdravi kako Branko ne bi morao da proda svoj bicikl.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija i Marfi

15.09.2017 13:45

Branko je jedan dobri Anđeo, prezahvalni smo Bogu i ja i Marfi što nam ga je na put poslao kao i Srpskom Telegrafu što je prvi objavio naše akcije za napuštene životinje i samim tim nam doneo ovako velikog prijatelja za ceo život ! Veliko i beskrajno hvala !