SPISAK ZA PUT: Kako na more sa psom

Autor:

Lifestyle

20.08.2017

10:08 >> 10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne ostavljajte životinje kod kuće, već im obezbedite ispravnu dokumentaciju i pasoš, a osim hrane, ponesite torbicu sa pincetom, lekovima protiv proliva, povraćanja, uboda insekta, antibakterijski prah ili sprej za rane

RepublikaFoto: pixabay.com
Odmor s ljubimcem je uvek lepši

Većina kućnih ljubimaca voli da putuje sa vlasnicima, kupa se u moru i uživa u letnjem odmoru. Danas, nažalost, na nekim plažama stoji natpis da je psima zabranjeno kupanje, a u mnogim hotelima četvoronošci nisu dobrodošli. Ipak, to ne bi trebalo da spreči vlasnike da sa strpljenjem potraže mesto na koje će moći da povedu ljubimca umesto da ga ostave prijateljima na čuvanje, a u najgorem slučaju napuste. Putovanje u društvu ljubimca može da bude uzbudljiva avantura ukoliko obratite pažnju na nekoliko pravila pre i tokom putovanja.

INFORMIŠITE SE

Pre putovanja dobro se raspitajte da li hotel prima ljubimce i koji su uslovi za boravak u njemu. Često se dešava da hoteli primaju životinje samo do određene težine i visine. Ukoliko više volite opuštene varijante na letovanju, kamp je najjednostavniji za boravak ljubimca na moru. Pas se odmah navikne na šator i teritoriju oko sebe.

REZERVIŠITE NA VREME

Ukoliko planirate da smestite psa u hotel za životinje, trebalo bi da rezervišite termin od tri do četiri nedelje pre jer su tokom leta većinom svi zauzeti. Obavezno se dogovorite oko toga da li ćete donositi hranu ili će se ljubimac hraniti njihovom, da li će pas biti u boksu ili će ga voditi dva-tri puta dnevno u šetnju. Obavezno napomenite ukoliko pas ima nekih zdravstvenih problema.

SPISAK ZA PAKOVANJE

Nakon što pronađete smeštaj, proverite da li je pas vakcinisan protiv zaraznih bolesti i obavezno mu obezbedite ispravnu dokumentaciju i pasoš. Osim hrane, psu bi trebalo obezbediti i torbicu sa pincetom, lekovima u slučaju proliva, povraćanja, uboda insekta, antibakterijski prah ili sprej za rane.

PUTOVANJE NOĆU

Vlasnici bi trebalo da putuju noću sa ljubimcima jer nema mnogo gužve na putevima, a i putovanje je mnogo prijatnije u večernjim satima.

TRANSPORTER

Kada krenete na put, najsigurnije mesto u kom ćete prevoziti ljubimca jeste transporter za životinje. Vodite računa da automobil bude dobro klimatizovan i ni u kom slučaju ne ostavljajte ljubimca samog u kolima jer može vrlo brzo da dobije toplotni udar.

VETERINAR

Pre putovanja obavezno se informišite o lokaciji veterinara u tom mestu da ne biste morali da ga jurite ukoliko se dogodi neka nezgoda.

OBEZBEDITE MU HLAD

Kada stignete na more, ljubimca vodite na plažu ujutro i predveče, a ako ne može da ostane sam u hotelu, vodite računa da leži u hladu i povremeno ga pokvasite.

ISPIRANJE MORSKE VODE

Većina ljubimaca voli da se kupa i igra u morskoj vodi, što bi trebalo i da im omogućite. Nakon kupanja obavezno operite ljubimca u čistoj vodi jer morska so agresivno i štetno deluje na kožu.

PRATITE ZNAKOVE

Raspitajte se na kojim plažama je dozvoljeno kupanje i "sunčanje" ljubimaca, poštujete propise i uvek počistite iza svog ljubimca.

UŽIVAJTE

Ljubimci obožavaju putovanja te zato nema nijednog razloga da ga ne povedete i uživate na letovanju zajedno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading