DA LI JE LOŠE IMATI OBIČAN ODNOS NAKON ANALNOG? Žene koje ga praktikuju imaju veće šanse da pate od OVOG stanja

Autor:

Lifestyle

21.05.2024

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo su opasnosti analnog odnosa o kojima niste čuli!

DA LI JE LOŠE IMATI OBIČAN ODNOS NAKON ANALNOG? Žene koje ga praktikuju imaju veće šanse da pate od OVOG stanja

Foto: shutterstock

Intiman odnos

Davno su prošla vremena kada je intimno zdravlje bilo tabu tema. Danas je važno biti informisan i voditi računa o svim aspektima svog zdravlja, uključujući i analni intimni odnos.

Iako analni odnos može doneti uživanje, važno je biti svestan potencijalnih nuspojava. Prema doktorkama Gani i Hunt, moguće nuspojave uključuju bol, krvarenje, inkontinenciju i dugotrajne povrede, naročito ako se ne praktikuje pravilno, piše "British Medical Journalu". 

- Žene koje se upuštaju u analni odnos imaju veću verovatnoću da će patiti od inkontinencije (nevoljno oticanje urina iz bešike) od muškaraca, budući da žene imaju 'manje robusne' analne sfinktere i slabiju snagu analnog kanala, pa oštećenja mogu da imaju duže i ozbiljnije posledice, istakle su doktorke.  Upravo zbog toga je važno da na vreme planirate i razgovarate sa svojim partnerom. Takođe, edukacija je na prvom mestu! 

Foto: Shutterstock

Na koji način treba započeti penetraciju


Britanska stručnjakinja za intimne odnose, Trejsi Koks, naglašava da je važno pravilno se pripremiti za analni odnos i nikada ga ne praktikovati pod uticajem alkohola. Preporučuje se pravilno umetanje prstiju ili analnih igračaka uz korišćenje lubrikanta u određenom vremenskom periodu kako bi se rektum postepeno navikao na prisustvo stranih predmeta.

- Nikada ne pokušavajte penetraciju bez prethodnog umetanja prstiju ili analnih igračaka i lubrikanta, i to tokom određenog vremenskog razdoblja. Rektumu treba vremena da se navikne na stvari u sebi - kaže savetnica, prenosi "Mondo".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading