OVO SU TRI CAKE DA PREPLANULI TEN DUŽE TRAJE!

Autor: lepotaizdravlje.rs, Republika

Lifestyle

04.08.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle odmora, kupanja, uživanja i sunčanja, ono što želimo da sačuvamo, osim naravno prelepih uspomena, jeste preplanuli ten. Postoje načini da što duže sačuvamo zlatkasto-braonkastu privlačnu boju kože.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedina pozitivna stvar pri povratku u realnost nakon godišnjeg odmora jeste preplanuli ten koji ponosno pokazujemo svima i uporno se trudimo da ga što duže zadržimo. Pridržavajući se ovih pravila to više neće biti tako teško.

Redovan piling tela

Iako je prva pomisao da piling uklanja preplanulu boju koju smo stekli na letovanju, za dugotrajnu preplanulost taj korak je ključan. Površinski sloj kože ljušti se otprilike svake dve nedelje, zato je bitno da uklonite mrtve ćelije kako bi zraci sunca prodrli do kože. Na taj način dobija se dubinska preplanulost koja će trajati celo leto. Za ujednačen ten napravite lagani piling svake dve nedelje. Piling možete pripremiti i sami mešavinom šećera i meda, kafe i maslinovog ulja ili zobenih pahuljica i soli.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Hidratacija kože

Ovaj korak veoma je važan za dobijanje ujednačenog tena. Kožu hranite svakodnevno, posebno u onom periodu kada češće boravite na suncu. Posebnu pažnju posvetite delovima tela koji vam se najviše isušuju. To ćete lako uočiti, jer koža na tim mestima najbrže upija mleko za telo. Za preplanuli ten tokom sunčanja koristite proizvode koji pružaju zaštitu, ali i hidriraju.

Izbegavajte tuširanje vrućom vodom

Dugotrajno tuširanje vrućom vodom isušuje kožu, zato se držite mlake vode i hidrirajućih gelova za tuširanje ako želite da vašu kožu krasi dugotrajna preplanulost. Takođe izbegavajte proizvode za depiliranje na bazi kiselina jer one uklanjaju sloj vaše kože zajedno s bojom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading