Postoji 7 stvari koje možete da koristite umesto šampona, A EVO KAKO!

Autor:

Lifestyle

30.06.2018

00:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"No poo" pokret koji zagovara prirodno pranje kose bez šampona je žene širom sveta naterao da se snalaze i koriste razna sredstva ne bi li im kosa izgledala čisto bez hemije.

RepublikaFoto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

1. Soda bikarbona

Ako želite da probate prirodnije sredstvo za pranje kose, probajte da umešate jednu supenu kašiku sode bikarbone u šoljicu tople vode i mešajte dok se prašak u potpunosti ne otopi. Stavite smesu sode bikarbone i vode na teme i dobro umasirajte. Nakon toga treba temeljno isprati kosu.

2. Jabukovo sirće

Nakon što ste dobro isprali smesu sode bikarbone i vode s kose, isprete kosu i sirćetom. Pomešajte vodu i sirće u razmeri: jedna kašika sirćeta na jednu šoljicu vode i napravite toliko smese koliko vam treba da isperete celu kosu (za dugu kosu računajte oko dva litra).

RepublikaFoto: pixabay.com

3. Sok od limuna

Ako imate ravnu kosu ili kosu sklonu peruti, probajte mešavinu soka od limuna i vode za pranje kose. Limunska kiselina će pomoći kod rešavanja problema peruti. Potrebno je istisnuti sok jednog limuna i dodati istu količinu tople vode te mešavinu umasirati na teme. Isčešljajte kosu sa češljem sa širokim zupcima i nakon desetak minuta isperite mešavinu s kose.

4. Suvi šampon

Ako se ne želite u potpunosti odreći šampona, ali želite produžiti vreme između pranja kose, uložite u dobar suvi šampon. Naprskajte teme i pustite da se osuši potom iščešljate beli prah iz kose. Prah upija svu suvišnu masnoću i daje vam dodatnu teksturu i volumen.

5. Glina

Ako imate masnu kosu za pranje je najbolje koristiti glinu. Nije svaka glina ista, pa je bitno koristiti rasul (marokanska) ili belu (kaolin) glinu za normalnu i suvu kosu i zelenu ili bentonit glinu za masnu kosu.

Potrebno je pomešati četvrtinu šoljice izabrane gline is punom šoljicom vode. Može se dodati i par kapljica eteričnog ulja. Mešavinu treba staviti na mokru kosu i masirati kako bi to radili sa šamponom. 

6. Regenerator za kosu

Ako imate jako kovrdžavu ili valovitu kosu koja se u principu ne masti, možete je oprati običnim regeneratorom za kosu. Stavite regenerator na kosu i polako ga umasirajte na teme i niz dlake. Isperite kosu s toplom vodom.

7. Voda

Ako samo želite smanjiti količinu šampona kojeg koristite, probajte svaki drugi put oprati kosu s toplom vodom, masirajući skalp kao da ste ga našamponirali i isperite kosu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading