NA VREME SE PRIPREMITE ZA LETO: Trening za savršen stas!

Autor:

Lifestyle

11.04.2018

13:00 >> 09:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Važno je svaku vežbu raditi u tri serije po 15 puta kako bi naše telo osetilo dinamiku i počelo da se menja.

RepublikaFoto: Privatna arhiva
Emil Pavelkić

Vreme za skidanje masnih naslaga koje su se gomilale tokom zimskih dana je uveliko stiglo kako za žene tako i za jači pol. Sklekovi ili čučnjevi za muškarce kao neke od najosnovnijih vežbi trebalo bi već danas da postanu deo svakodnevice kako biste za tri meseca imali izgled kojim ćete se ponositi. Lični trener Emil Pavelkić za Srpski telegraf kaže da muškarci najviše mrze da rade noge, odnosno čučnjeve, ali savetuje da nikako ne izbacuju ovu vežbu iz svog seta vežbi.

- Noge čine polovinu tela i zbog toga ih nikako ne smemo zanemariti. Važno je i svaku vežbu raditi u tri serije po 15 puta kako bi naše telo osetilo dinamiku i počelo da se menja - kaže za naš list Pavelkić, koji je pokazao kako da odradite efikasan trening, a na vama je da redovno vežbate kako biste već za mesec dana imali vidljive rezultate.

Detaljniji prikaz svih vežbi možete videti u galeriji ispod.

Prva vežba - ČUČNJEVI

Najbolja i najosnovnija vežba koja je ujedno i najsveobuhvatnija vežba za noge. Čučanj je najbolja vežba za oblikovanje nogu i zadnjice. Izvodi se iz startnog položaja, gde je opterećenje na ramenima, i spuštamo se do pravog ugla u kolenima, pri čemu su leđa prava, laktovi su nadole i pogled je pravo.
Stopala su paralelna sa ramenima. Radi se 15 ponavljanja u tri serije. Opterećenje bi trebalo da bude u težini tela onog ko radi.

Druga vežba - VESLANJE U PRETKLONU

Dobra je za mišiće donjeg dela leđa. Počinjemo u položaju gde smo u pretklonu. Kolena su blago savijena, stopala su u širini ramena. Stomak je uvučen, kolena su fiksirana, malo povijena. Gornji deo tela je u pretklonu i trudimo se da bude što horizontalniji. Krajnji položaj je kada privučemo opterećenje ka stomaku. Leđa su prava.

Treća vežba - SKLEKOVI

Najlakša i najosnovnija vežba za grudni koš. Može se raditi na kolenima ili na vrhovima prstiju u zavisnosti od toga koliko je ko u formi. Izvodi se iz upora na šakama, pri čemu je pogled uperen ka podu, a kičma je skroz prava. Počinjemo tako što se spuštamo do trenutka kada grudi dodirnu pod. Podižemo se do startnog položaja ekstenzijom u zglobu lakta i ramena. Za početak se radi od 10 do 15 ponavljanja, minimum tri serije.

Četvrta vežba - STOJEĆI BICEPS PREGIB

Dok smo u startnom položaju, noge su u širini ramena. Opterećenje je u rukama, a šipku hvatamo takozvanim pothvatom, odnosno odozdo. Šake su u pothvatu. Fleksijom u zglobu lakta angažujemo biceps i privlačimo ruke skroz gore do brade, tj. grudi. Stopala su u širini ramena, telo je pravo. Postoje dve varijante ove vežbe. Može da se radi podizanjem opterećenja dopola ili celom dužinom, što je daleko bolje i efikasnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading