Nega lica na drugačiji način: ULJE ŠLJIVE

Autor: Blic žena

Lifestyle

03.03.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako ste ljubitelji džema i rakije, znajte da to nisu jedini proizvodi od šljive koji vas mogu učiniti srećnim. Tu je i ulje od šljive koje je blagotovorno za kožu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Šljive neguju kožu

Ovo ulje se u nezi kože koristi već hiljadama godina, a sve je počelo u zapadnoj Aziji koja je poznata po stanovništvu sa najdužim životnim vekom. Slučajnst ili ne, to nije bitno, ali je važno da ga napokon i mi možemo koristiti u svojoj beauty rutini.

Šta je u stvari ulje šljive?

Ulje šljive, takođe poznato kao i ulje semenki šljive, je hladno presovano devičansko ulje ekstrakovano iz semenki francuskih ‘Ente’ šljiva. Ovo ulje je čak osam puta jače od arganovog i šest puta jače od marulinog ulja kada je reč o zaštiti kože i kose od slobodnih radikala.

RepublikaFoto: pixabay.com

Benefiti ulja šljive?

Ulje šljive je bogato omega masnim kiselinama (sadrži čak 13 vrsta), vitaminima A i E koji leče i hidriraju suvu kožu, kosu i nokte bolje od bilo kojeg drugog ulja. Ulje šljive takođe ima antiinflamatorna svojstva koja smanjuju crvenilo, nadutost, iritacije, podočnjake, pigmenatcije, bore i suvoću kože. Takođe je odlično za lečenje ekcema i drugih kožnih bolesti poput psorijaze-

Kako se koristi?

Za suve usne: prvo uradite piling usana sa šećerom i mekanom tkaninom, a zatim nanesite jednu do dve kapi ovog ulja kako biste ‘zaključali’ vlagu u koži. Sa prirodnim voćnim i bademastim ukusom će vam poslužiti kao odličan balzam za usne.

Za rešavanje problema na koži:

pomešajte nekoliko kapi ulja u vaše proizvode koje standardno koristite – hidratantnu kremu, losion za lice, pa čak i tečni puder. Vaša koža će izgledati sjajno, hidrirano i nahranjeno oksidantima.

Za zaštitu kose: 

nanesite ulje na celu dužinu kose pre sušenja, a nakon toga i na suve krajeve za dodatni sjaj i hidrataciju. Ulje šljive će zaštititi kosu od bilojeg izvora toplote, fena ili sunca i dati joj neverovatan sjaj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading