Ovako možete da imate pločice, a da ne radite trbušnjake!

Autor: kolektiv.me

Lifestyle

22.01.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Većini ljudi cilj je da imaju čvrst i ravan stomak, a nekima i pločice, nego često se misli kako je za to potrebno na trbušnjacima da se radi svaki dan.

RepublikaFoto: facebook.com/Bright Side/printscreen
Ravan stomak možete imati i bez trbušnjaka

Pa da jednom za sva vremena rešimo ovu dilemu: jake trbušne mišiće možete imati i bez ijednog trbušnjaka, fokusirajući se na vežbe poput čučnjeva s bučicama, prednjih iskoraka s istima, sklekova, ali i stabilizirajućih vežbi.

Vežbanje trbušnih mišića baš svaki dan može zapravo dovesti i do problema, kao što su npr. oni povezani s držanjem tela, jer time mišići postaju kraći i zavrnuti. Osim toga, trbušnjaci nisu vežba kojom možete skloniti salo sa stomaka.

Uopšteno, fokusiranjem na određeni deo tela s određenim vežbama nikad nećete otkloniti salo s tog dela tela. Pločice na stomaku zahtevaju niski nivo telesne masti, a tu vam trbušnjaci neće previše pomoći. Umesto toga, fokusirajte se na jezgro mišića i kvalitetne i zdrave obroke.

Dakle, zaključak priče je sledeći: svakodnevni trbušnjaci su nekorisni. Na trbušnjacima je puno bolje raditi intenzivnije 2-3 puta nedeljno, a ne svaki dan jer će bolje reagovati na ređe treninge, a nikako nemojte zaboraviti vežbe koje zahtevaju čvrst i stisnut stomak, a da možda mislite da vam to neće pomoći. Takve su vežba najkorisnije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading