ZA FATALNE BLAJHANE ŽENE: Neka kosa izgleda zdravije nego ikada!

Autor:

Lifestyle

10.01.2018

01:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne pribegavaju sve žene ovom vidu tretiranja kose i ipak odlučuju da ostanu pri staroj boji. Pak, one koje se odluče na taj korak dobro znaju koliku su cenu platile.

RepublikaFoto: pixabay.com
Izgledajte lepo i zdravo

Prelazak, na primer, iz crne u plavu boju nije jednostavan, niti brz proces. Zahteva strpljenje, dobrog frizera, ali i dodatnu negu kod kuće radi oporavka kose. Takođe, ukoliko ste skloni praćenju novih trendova, moguće je da ste isprobali tehniku balajaž ili ombre, a to isto tako oštećuje kosu. Stoga, predstavljamo vam prirodne načine kako da brinete o svojoj kosi nakonhemijskog tretiranja.

1. Perite kosu ređe

Blajhanje isušuje kosu i uklanja prirodna ulja sa vaše glave. Isto tako, ukoliko nakon toga budete prali suviše često kosu, moguće je da će postati još suvlja i krhkija, stoga, gledajte da između dva pranja prođe bar tri do četiri dana kako bi se prirodna ulja na glavi obnovila.

RepublikaFoto: pixabay.com

2. Šišajte se redovno

Moraćete da posećujete frizerski salon češće kako biste kratili ispucale krajeve. Nakon blajhanja, krajevi češće pucaju i šire se duž dlake. Da biste to sprečili, potrebno je da ihskratite i tako pružite mogućnost kosi da brže raste.

3. Koristite ulja za kosu

Dobra ulja će napraviti znatnu razliku u izgledu i zdravlju vaše kose nakon posvetljivanja iste. Neka ulja mogu biti nešto skuplja, a ukoliko ih ne možete priuštiti, možete napraviti i kombinaciju nekoliko ulja kod kuće, kao što su kokosovo, maslinovo, ricinusovo i čičkovo ulje. Naravno, ne morate preterivati kolličnski, bitno je samo da budete redovni u njegovom nanošenju. Možete naneti nekoliko kapi nakon pranja ili sušenja kose tek tako da se kosa ne zamasti, a da ulje oporavlja kosu i nakon njenog sušenja, a postoji i opcija koja je možda duža, ali izuzetno efikasna. Vikendom, ili u doba kada imate najviše vremena za sebe, utrljajte u suvu kosu, celom dužinom, posebno obraćajući pažnju na krajeve i druge suve delove. Nakon pola sata, sat (idealno bi bilo i duže), operite kosu i osušite je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading