ČUDESNI NAPITAK: Medenom vodom ojačajte imunitet

Autor:

Lifestyle

31.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Med obiluje karakteristikama zbog kojih vekovima važi za izuzetno zdravu namirnicu. Uz običnu vodu čini neverovatan napitak koji štiti od virusa, infekcija i stresa.

RepublikaFoto: pixabay.com
Antibakterijska dejstva meda sprečavaju bolove u stomaku i grčeve, a poboljšavaju probavu

Jedno od značajnih svojstava koje med poseduje jeste prirodni šećer, znatno zdraviji od onog koji konzumiramo svakog dana. S obzirom na sladak ukus, med može da zadovolji vaše potrebe za slatkišima koje više nećete unositi u organizam, zbog čega ćete biti vitkiji i mršaviji.

Pored toga, daje energiju organizmu poput kafe, a njegovo dejstvo traje mnogo duže. Tako telo ostaje mnogo aktivnije i punije elana tokom dana.

Foto: pixabay.com
Odličan je i ako vas muče suvo grlo i kašalj

Jedna čaša dnevno ovog čudesnog napitka normalizuje varenje i rešava problem "lenjih creva". Antibakterijska dejstva meda sprečavaju bolove u stomaku i grčeve, a poboljšavaju probavu. Ovim lekovitim napitkom možete da pročistite organizam jer je med odličan za proces detoksikacije tela.

Ukoliko vam padne imunitet, medena voda će se i za to pobrinuti jer je med prirodna antibakterijska materija puna enzima, vitamina i minerala. Sve to štiti vaše telo od virusa. Takođe, ako imate nepodnošljive sezonske alergije, pijte čašu vode s medom jednom dnevno, što će ublažiti alergijske simptome.

Med je odličan i ako vas muče suvo grlo i kašalj. Njegova dejstva umiruju kašalj i bol u grlu. Takođe, redukuje i nivo holesterola u telu i sprečava telo da proizvodi stres.

A evo kako i da pripremite ovaj zdravi napitak: promešajte jednu kafenu kašičicu meda u čaši mlake vode (obične vode iz kuhinjske česme) i pijte je na prazan želudac, ujutru. Vodu pijte uvek sveže pripremljenu, nemojte je praviti unapred.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading