SEDAM SUPER ZDRAVIH ALTERNATIVA KAFI

Autor: radiosarajevo.ba

Lifestyle

09.12.2017

04:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sledeći put kad ujutro poput zombija počnete da hodate prema kuhinji po šoljicu kafe isprobajte jednu od ovih opcija. Ko zna, možda baš jedna od njih postane vaše omiljeno piće za početak dana.

RepublikaFoto: pixabay.com
Umesto kafe izaberite ove super zdrave napitke

Kombuča

Ovo penušavo (ali zdravo) piće čini čuda za vaš probavni sistem. Osim što utiče na celokupno zdravlje zahvaljujući probiotičkim svojstvima, ovo piće će vam dati  svu potrebnu energiju sa kojom ćete biti poletni tokom celog dana.

Smuti od bademovog mleka

Već iz navike sežete za onom popodnevnom šoljom kafe? Pokušajte sa proteinskim smutijem umesto kafe. Bademovim mlekom povećaćete kolilčinu šećera u krvi i dobićete gomilu energije bez ikakvih slatkiša ili treće kafe.

 

 

 

Čaj od korena sladića

Znamo da je ova neobična biljka nešto što neće obradovati svačije nepce, ali ako ste jednom probali sladić i nekako vam se svideo, ovo bi moglo da bude vaše novo omiljeno piće. Ne sadrži kofein, ali uveliko podiže energiju.

Mača čaj

Iako sadrži kofein, ovo super ukusno zeleno piće sadrži i L-teanin koji na prirodan način opušta i održava onu idealnu količinu energije, umesto eksplozije, a onda pada – kao što to čini kafa. Takođe, čaj poboljšava koncentraciju i smiruje um.

RepublikaFoto: pixabay.com

Sok od šipka

Ispunjeni antioksidansima, ovaj će vam super zdrav sok podariti svu potrebnu energiju, dok će protivupalno dejstvo smanjiti opasnost od srčanih bolesti, raka, dijabetesa, pa čak i Alchajmerove bolesti.

Čia osveženje

Najbolja alternativa popularnom čaju sa slatkim balončićima koji je, iako poprilično zabavan, ispunjen šećerima i dodatnim aditivima. Napravite čaj prema vlastitom ukusu, a onda dodajte otprilike jednu četvrtinu šoljice čija semenki koje su krcate proteinima, omega 3 i antioksidansima. Osim što ćete biti puni energije, smanjiće i osećaj gladi. Napitak pustite da odstoji dvadesetak minuta pre konzumiranja.

Chai čaj

Kada kafu pijete više iz navike nego iz zavisnosti, vreme je da se opredelite za ovaj crni napitak. Poprilično ćete smanjiti unos kofeina, a i dalje će te se osećati super zahvaljujući cimetu, đumbiru i kardamom – začinima koji ovo piće čine taaako slasnim!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading