KOŠTAĆE IH NEMAR: Audi kažnjen sa 800 miliona evra

Autor: nacionalnaklasa.com

Razonoda

17.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačko tužilaštvo kaznilo je Audi sa 800 miliona evra zbog kršenja propisa u vezi sa emisijama dizelskih V6 i V8 motora, koji ne ispunjavaju standarde protiv zagađenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Čelnici Audija su prihvatili kaznu

Audi je saopštio da prihvata kaznu i da se neće žaliti, čime je preuzeo odgovornost za odstupanja od regulativa. Kompanija je istovremeno objavila da će ova kazna uticati na njenu godišnju zaradu. Matični Folksvagen je saopštio da bi ovo moglo da se odrazi i na njegovu zaradu.

Foto: pixabay.com

Analitičari ocenjuju da je kazna “podnošljiva” za Audi i da će je tržište pozitivno primiti, ali upozoravaju da je Folksvagen i dalje suočen sa tužbom akcionara, koji zahtevaju odštetu od 8,2 milijarde evra. Sudski proces mogao bi da traje godinama.

Ranije ovog meseca, Audi je raskinuo ugovor sa svojim direktorom Rupertom Štadlerom, koji je u pritvoru i pod istragom zbog sumnje da je umešan u varanje na testovima emisija. Za privremenog direktora imenovan je šef prodaje Bram Šot.

Folksvagen grupa u junu je kažnjena sa milijardu evra odlukom tužilaštva u Brunzviku jer nije sprečila prodaju više miliona vozila koja zagađuju vazduh više nego što je dozvoljeno. Kazna je tada izrečena zbog prodaje spornih motora sa četiri cilindra, a tužilaštvo je saopštilo da razmatra izricanje slične kazne i Audiju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading