NE IGRAJU SE SA VATROM: Ford opozvao sve GT modele zbog opasnosti od požara

Autor: topspeed.telegraf.rs

Razonoda

11.10.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na osnovu analiza jednog Ford GT modela koji je početkom leta izgoreo u Nemačkoj, američki proizvođač je opozvao gotovo sve proizvedene modele kako bi rešio uočeni nedostatak.

RepublikaFoto: Ford Media
Ford GT

Druga generacija Fordovog sportskog modela GT, na koju se čekalo čitavih deset godina od kako je prva generacija prestala sa proizvodnjom, izgleda da nije toliki hit koliko je to bio njegov prethodnik, uprkos atraktivnom izgledu i modernim tehnologijama implementiranim u ovaj model.

Foto: Ford Media

A da tu mukama nije kraj potvrđuje i vest da je Ford ovih dana opozvao gotovo sve do sada proizvedene nove GT primerke nakon što je jedan izgoreo u Nemačkoj. Drugim rečima, u servis se zbog mogućnosti izbijanja požara poziva oko 200 automobila proizvedenih u periodu između decembra 2016. i jula 2018. godine.

Četiri meseca nakon što je jedan primerak izgoreo u Nemačkoj, otkriveno je da je do požara najverovatnije došlo zbog curenja hidrauličke tečnosti zadnjeg spojlera na vrele cevi izduvnog sistema, i to zbog prevelikog pritiska u hidro-ventilu koji reguliše podizanje, odnosno spuštanje zadnjeg krila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading