NE OBAZIRU SE NA TRAMPA: Harli Dejvidsonu raste prodaja u Evropi

Autor: b92.net

Razonoda

28.09.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos podizanju tarifa i apelu predsednika SAD Donalda Trampa kupcima da bojkotuju Harli Dejvidson, popularni proizvođač motora beleži rast prodaje na evropskom tržištu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Prodaja HD motora u Nemačkoj je udvostručena u 2017. u odnosu na 2005

Ta činjenica je tim više impresivnija s obzirom da Evropa ima snažnu bazu svojih brendova poput BMW, KTM i Piađo, a koji su i upola jeftiniji od američkog proizvođača.

Naravno, niko ne može da parira Harlijevom adutu, a to je kultni status ovog motora i pripadnost ogromnoj narandžasto-crnoj porodici, a to se dobro prodaje na "Starom kontinentu".

Stoga ne čudi namera HD da poštedi Evropu povećanja tarifa prebacivanjem dela svoje proizvodnje van SAD, jer kupci sa druge strane Atlantika već plaćaju više za Harli Dejvidson motore od Amerikanaca, zbog poreza na uvoz robe iz SAD.

RepublikaFoto: pixabay.com

Međutim, dok HD beleži pad prodaje u Severnoj Americi gde pokušava da promeni svoj imidž kako bi zainteresovao mlađu populaciju kupaca, u Evropi prodaja raste.

Prema podacima Blumberga, samo u Nemačkoj prodaja HD motora je udvostručena u 2017. u odnosu na 2005, dostigavši 6,4 procenata tržišta, iza Kavasakija 7,2 odsto i Jamahe 7,4 procenata. 

Tome je umnogome pomogla sjajna politika Harlija koji, ne samo da je razvio snažnu prodaju mrežu, već je prilagodio svoje motore uskim evropskim ulicama, te dodacima poput Wi-Fi sistema, dok igra na tradicionalnu kartu originalnog američkog proizvoda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading