Alfa Romeo 8C bi mogao da ima 800 KS!

Autor: b92.net

Razonoda

11.08.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tokom predstavljanja plana FCA grupacije za period 2018-2022, najavljen je povratak Alfa Romea 8C, a postepeno se otkrivaju detalji.

RepublikaFoto: Printscreen/YouTube/TheSmokingTire

Italijanski proizvođač je krenuo da polako skida zavesu sa 8C, pa je tako najavio kupe visokih performansi izgrađen od ugljeničnih vlakana, sa tvin-turbo motorom smeštenim u sredini za zadnji pogon i elektromotorom na prednjoj osovini. 

Ranije je obećano da će ova hibridna kombinacija da razvija više od 700 KS, ali nove informacije najavljuju celih 800. 

Pod haubomće biti 2,9-litarski agregat koji se nalazi u sedanu Giulia Quadrifoglio i SUV-u Stelvio Quadrifoglio, ali će za novi model ovaj V6 biti dodatno unapređen. 


Dok ove Q verzije pomenutih modela imaju oko 505 KS, spekuliše se da će Ferrari svoj agregat "pojačati" na blizu 600 KS. Što se tiče elektromotora, on je takođe već u upotrebi u Maserai Alfieri, a poseduje približno 204 KS. 

Alfa Romeo je već najavio da će "vaskrsli" 8C ubrzavati 0-100 km/h za manje od tri sekunde sa ovim pogonom na obe osovine. 

Problem u celoj ovoj priči je što će Alfa Romeo ostati samo pusti san "običnim" smrtnicima jer se očekuje da kompanija ograniči proizvodnju na maksimum 1.000 jedinica, pa se očekuje da ima visoku cenu. 

Nešto pristupačniji Alfin sportski automobil biće novi GTV, koji u suštini predstavlja Giuliu Quadrifoglio u kupe verziji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading