NOVA ZABRANA ZA DIZELAŠE: Nepoželjni u Štutgartu od 2019.

Autor: b92.net

Razonoda

14.07.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grad u kojem je sedište dve velike nemačke auto-kompanije, Mercedesa i Poršea, zabraniće od 1. januara naredne godine automobile sa dizel motorima Euro 4 standarda i starije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Sve je više gradova koji ne žele stara dizel vozila na ulicama

Ranije ove godine, Hamburg, drugi po veličini grad u Nemačkoj, doneo je odluku o zabrani saobraćaja u pojedinim centralnim ulicama za dizelaše koji ne zadovoljavaju Euro 6 norme, što se praktično odnosi na sve automobile sa dizel motorima izrađene pre 2014.

Štutgart je – za početek - nešto blagonakloniji prema dizelašima. Za sada je predviđeno da budu zabranjeni samo Euro 4 i stariji dizel motori.

RepublikaFoto: PSA Media
Ako se koncentracije azot-oksida ne smanje, zabrana će se proširiti i na vozila sa Euro 5 dizel motorima

Međutim, ako ova mera ne da zadovoljavajuće rezultate u vidu smanjenja zagađenja vazduha, odnosno ako se koncentracije azot-oksida ne svedu na dozvoljene količine do polovine 2019, zabrana će se od januara 2020. proširiti i na vozila sa Euro 5 dizel motorima.

Dizelaši koji zadovoljavaju Euro 5 norme počeli su da se proizvode 2009. godine, a oni Euro 6 standarda 2014.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading