ZAJEDNO JAČI: Saradnjom uštedeli 5.7 milijardi evra

Autor: b92.net

Razonoda

23.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Alijansa okupljena oko francuskog Renoa i japanskog Nisana, u okviru koje posluje desetak auto-brendova, uštedela je u protekloj godini čak 5.7 milijardi evra zahvaljujući deljenju tehnologija u okviru grupacije.

RepublikaFoto: pixabay.com
Reno Klio

Reno-Nisan-Mitsubiši, pored ta tri brenda, pod svojim okriljem ima i automobilske marke Infiniti, Datsun, Dačija, Alpin, Reno-Samsung i AvtoVAZ.

Svi ovi proizvođači međusobno sarađuju u procesu razvoja i proizvodnje automobila kroz zajedničke mehaničke platforme, komponente i tehnologije. Saradnja je takođe veoma važna u organizacionom i finansijskom smislu, kao i u logistici.

- Alijansa ima direktan pozitivan uticaj na rast profita svakog proizvođača koji posuluje pod njenim krovom. U 2017. unapređeni su rezultati poslovanja sve tri kompanije, uključujući i Mitsubiši Motors kome je to bila prva cela godina u našoj grupaciji - objašnjava predsednik grupacije Karlos Gosn.

RepublikaFoto: Nissan Newsroom
Nisan Lif

Mitsubiši je u prošloj godini doprineo dodatnim uštedama u alijansi koje su u odnosu na 2016. povećane za 14 procenata (sa 5 na 5,7 milijardi evra).

Karlos Gosn planira da poveća sinergijski efekat u okviru grupacije na 10 milijardi evra uštede do 2022. Planom je predviđeno i da te godine alijansa ukupno proizvede preko 14 miliona automobila.

Podsećamo, u 2017. grupacija Rene-Nisan-Mitsubiši prodala je širom sveta preko 10,6 miliona vozila, prestigavši Folksvagen grupu i Tojotu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading