VLASNIK ASTON MARTINA: Ujedinjenje ili propast!

Autor: b92.net

Razonoda

09.06.2018

22:16 >> 14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Aston Martina Endi Palmer smatra da velikim proizvođačima automobila preti propast ukoliko se ne ujedine.

RepublikaFoto: Newspress
Proizvodnja modela Gejdon

Palmer strepi od razvoja tehnologije električnih i autonomnih automobila koja će omogućiti stvaranje baze za deljenje vozila, zbog čega će se prodavati sve manje automobila.

- Dugo je poslovni model bio – masovna proizvodnja uz minimalnu cenu. Ali visoki prihodi bez profita ne mogu održati kompaniju. Nema smisla potrošiti milijardu evra na razvoj novog automobila kojem ćete odmah posle lansiranja smanjiti cenu - rekao je Palmer.

Palmer poput direktor FCA grupacije Serđa Markionea smatra da proizvođači ne samo da treba da prestanu da troše milijarde na identične proizvode, već i da se ujedine kako bi sačuvali novac.

RepublikaFoto: Aston Martin Media

Pomenuta budućnost automobilske industrije u kojoj će dominirati deljenje vozila preti gašenju mnogih proizvođača jer neće biti potrebno na desetine njih za stvaranje vozila sa istom namenom.

Palmer je kao primer za to naveo da u Evropi postoji 75 proizvođača automobila, ali samo četiri proizvođača aviona.

On se ne plaši nestanka njegove kompanije, ali je uveren da će Aston Martin opstati zahvaljujući emotivnoj crti koja će privlačiti kupce čak i kad njihovi automobili postanu električni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading