STRAH OD NOVIH KAZNI: Folksvagen obustavlja proizvodnju u glavnoj fabrici

Autor: b92.net

Razonoda

07.06.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački gigant Folksvagen obustaviće proizvodnju u svojoj glavnoj fabrici u Volfsburgu zbog novih standarda testiranja WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) koji će stupiti na snagu od 1. septembra.

RepublikaFoto: pixabay.com
Novi načini testiranja emisije štetnih gasova značajno utiču na proizvođače

WLTP testovi će pokazivati podatke emisije gasova u realnim vozačkim uslovima, za razliku od pretnodnih NEDC testova koji su prikazivali samo hipotetičke scenarije, pa će sada rezultati biti značajno rigorozniji kada je u pitanju nivo CO2.

Nov načini testiranja emisije štetnih gasova značajno utiču na proizvođače, pa je tako Porše nedavno saopštio da će obustaviti prodaju nekoliko modela.

U međuvremenu, Folksvagen će potpuno obustaviti proizvodnju u Volfsburgu jer kompanija proizvodi samo vozila koja ispunjavaju nova pravila.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Folksvagen će u potpunosti obustaviti proizvodnju u Volfsburgu

To će direktno uticati na isporuku i prodaju njihovih vozila, jer ovaj gigant mora da testira više od 200 varijanti različitih modela i za sve dobije dozvoljene vrednosti u vrlo kratkom periodu. Problem je što novi testovi emisije gasova traju tri, četiri puta duže nego prethodni.

Folksvagen nije saopštio detalje u vezi sa modelima čija će proizvodnja biti obustavljena, niti kada će fabrika opet dostići maksimalni kapacitet proizvodnje.

Predstavnici sindikata radnika su već kritikovali ovu odluku, ali za sada nema informacija da li će preduzeti neke konkretne mere kako bi izbegli prestanak rada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading