BIZARNA GREŠKA ĆE IH KOŠTATI: Seat i Folksvagen povlače 400.000 vozila sa tržišta

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

21.05.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kompanije Folksvagen i Seat će sa tržišta opozvati preko 400.000 svojih vozila, nakon što je jedan finski automobilski časopis otkrio grešku na sigurnosnom pojasu.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Folksvagenov Polo će morati nazad u fabriku

Naime, tokom testiranja modela Seat Arona, kolege iz magazina Tekniikan Maailma, su otkrili da pojas za srednjeg putnika na zadnjoj klupi, prilikom “brzog” ulaska u krivinu u levo, pritisne i otkopča sigurnosni pojas putnika koji sedi sa njegove leve strane. Nakon ponovljenog testiranja isto se desilo i na najnovijim verzijama modela Folksvagen Polo i Seat Ibica.

Iz tog razloga su i predstavnici kompanije Folksvagen uradili sličan test i rezultati su bili potpuno isti, te će uskoro opozvati navedene modele kako bi otklonili tu grešku.

U saopštenju se navodi da će sa tržišta biti povučeno oko 220.000 primeraka trenutne generacije modela Polo, i oko 191.000 jedinica modela Ibica i Arona proizvedenih između 2017. i 2018. godine.

RepublikaFoto: Seat Media
Seat Arona

- Bezbednost naših klijenata, vozača, putnika i pešaka je i dalje naš glavni prioritet, te ćemo smesta povući problematična vozila kako bismo im otklonili kvar - navodi se u saopštenju kompanije. Oni su dodali da je rešenje problema već identifikovano, te da se čeka dozvola vlasti kako bi greška bila uklonjena, kako na već prodatim modelima, tako i na modelima koji se tek proizvode.

Dok se čeka odobrenje, kompanija Folksvagen je savetovala vlasnike modela Polo, Ibica i Arona da ne voze putnike na centralnom sedištu zadnje klupe.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading