KRAJ ERE: Fordovi sedani se uskoro neće prodavati u Severnoj Americi

Autor: vrelegume.rs

Razonoda

26.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ford je potvrdio svoje planove da obustavi proizvodnju i prodaju svih svojih sedan modela u Severnoj Americi.

RepublikaFoto: Ford Media
Mondeo (Fjužn u Americi) je jedan od modela koji se neće prodavati na tom tržištu

Plan američkog proizvođača da u budućnosti odustane od tradicionalnih limuzina na američkom tržištu otkriven je u finansijskom izveštaju za prvo tromesečje 2018. godine.

U gomili statističkih podataka, između ostalog se navodi i sledeće: „Kompanija Ford neće investirati novac u konstrukciju novih generacija naših tradicionalnih limuzina za tržište Severne Amerike“. Umesto toga, modeli poput Fjužn (poznat kao Mondeo u Evropi), Taurus, ali i Fiesta Sedan, će nakon okončanja svog proizvodnog ciklusa, biti ukinute u narednih nekoliko godina.

Naravno, Ford neće obustaviti sve svoje modele, jer će na tom tržištu nastaviti da žive Mustang i novi Ford Fokus Aktiv. Postoji mogućnost da kompanija kreira i još nekoliko modela koji će podsećati na krosovere.

RepublikaFoto: Printskrin: youtube.com/The GT Guys
Na sreću mnogih ljubitelja "američkih mišića", Mustang će se prodavati i u budućnosti

Razlog za odustajanje od razvoja sedana u SAD krije se u želji kompanije da što više uveća profit, a to će postići SUV, odnosno, krosover modelima i kamionetima, koji su sve populanriji i traženiji kod kupaca.

Drugim rečima, odnosno rečima izvršnog direktora kompanije, Džima Heketa, „Ford će se takmičiti tamo gde može da pobedi“. Nova strategija Forda predstvalja promenu u odnosu na ranije najave te kompanije da planira razvoj nove generacije modela Fjužn.

U svakom slučaju, američki proizvođač želi da poveća prodaju uspešnih modela, kao što su pikap serije F-150, SUV modeli Eksplorer i Eskejp, uvođenjem hibridnog pogona i električnih verzija, a u planu je i obnova još jednog čuvenog „terenca“ iz istorije Forda – modela Bronko. Takođe, Ford planira da do 2022. godine lansira 16 elekrtrificiranih vozila.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading