UPRKOS PROBLEMIMA I PROMENAMA: Folksvagen oborio rekord u prodaji

Autor: automagazin.rs

Razonoda

18.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački automobilski gigant Folksvagen u prvom kvartalu 2018. godine prodao je rekordnih 2,6 miliona automobila, što je povećanje od 7,4 procenata u odnosu na isti period prošle godine.

RepublikaFoto: pixabay.com
Obaraju rekorde uprkos problemima

Rekordan je bio i sam mesec mart, ističe se u saopštenju nemačke kompanije. U martu je Folksvagen prodao 1,04 miliona automobila, što je najveći broj prodatih automobila u jednom mesecu koji je ovaj proizvođač ikada postigao. Ovaj rezultat predstavlja međugodišnje povećanje od 5,3 procenta.

- Isporuke u martu mesecu su kulminirale veoma uspešnim prvim kvartalom - izjavio je šef prodaje grupacije Folksvagen Fred Kapler. On je dodao da je u prvom tromesečju grupa ostvarila snažan rast u svim većim regionima.

RepublikaFoto: Volkswagen Media
Herbert Dajs - novi izvršni direktor Folksvagena

Podsetimo, u okviru grupacije Folksvagen posluje 12 brendova. To su brendovi putničkih automobila Folksvagen, Audi, Seat, Škoda, Bentli, Bugati, Lamborgini i Porše, marke kamiona i komercijalnih vozila, MAN i Skania, Folksvagen privredna vozila i marka motocikala Dukati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading