NEMAČKI PREMIJUM MODELI DOMINIRAJU: Porše za kvartal proda 16 puta više nego Lamborgini za celu godinu!

Autor: b92.net

Razonoda

15.04.2018

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porše je dominantan u prodaji egzotičnih sportskih modela.

RepublikaFoto: pixabay.com
Porše dominantan među "premijumašima"

Nemački proizvođač sportskih automobila vrhunskih performansi razbija konkurenciju u prodaji ove godine.

Mnogi smatraju da su minimalne razlike između Poršea, Lamborginija, Ferarija, Meklarena ili Aston Martina, čije proizvode mogu da priušte samo "odabrani", ali to ipak nije slučaj.

Porše je u prvom kvartalu 2018. prodao 63.500 vozila, čak 16 puta više nego što je na primer Lamborgini prodao tokom cele 2017, iako su oba brenda iz Folksvagen grupe.

Foto: Lamborgini Media
Lamborgini Urus

Sa 3.815 prodatih jedinica, Lamborgini je imao rekordnu godinu, ali opet nije ni blizu Poršea. Najpopularniji Poršeov model je Makan, koji je pronašao 23.000 kupaca u proteklom kvartalu.

Lamborgini očekuje skok prodaje zahvaljujući svom prvom SUV Urusu, ali čak ni kad ponos Sant'Agata dostigne svoj kapacitet od 7.000 jedinica godišnje, to neće izjednačini ni broj prodatih Poršea samo u Nemačkoj u jednom kvartalu (7.700).

Čak i Poršeova sportska perjanica 911 sa 9.600 jedinica nadmašuje sama za dva i po puta zajedničku prodaju Hurakana i Aventadora.

Jedno je jasno, Porše i Lamborgini nemaju jednaku važnost za Folksvagen grupu, bar ne na papiru.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading